Fender B-HOOD
Czy ktoś wie jakie struny są założone do nowego fendera jazz basa deluxe - usa,?
Coś specjalnie do tego modelu się poleca? Smile Nie mam wytycznych...
Odpowiedz
(06-27-2014, 08:26 AM)Elim napisał(a): Czy ktoś wie jakie struny są założone do nowego fendera jazz basa deluxe - usa,?

Stockowo chyba Fendery.

A ja polecam flaty. A jak chcesz konwencjonalny sound to DR HiBeams Smile
Odpowiedz
(06-27-2014, 08:30 AM)herp napisał(a):
(06-27-2014, 08:26 AM)Elim napisał(a): Czy ktoś wie jakie struny są założone do nowego fendera jazz basa deluxe - usa,?

Stockowo chyba Fendery.

A ja polecam flaty. A jak chcesz konwencjonalny sound to DR HiBeams Smile

Pytałem w sklepie nic nie wiedzą - tylko rozmiar 45-130.
Ostatnie DR jakie miałem to black beuties - żywotnośc może nieco dłuższa ale od początku nie ma 'szklanki'... ze strunami jest tak że za każdym razem kupuję inne - testując, a później zapominam co chodziło najlepiej i znowu poszukiwania. Smile
Odpowiedz
Elim, kup 2 komplety stalówek D'addario i 5 litrów denaturatu. Wystarczy na długi czas Smile

Ja jestem domyślnie flatowcem, więc nie pomogę w doborze roundów za mocno Smile
Odpowiedz
Wiem wiem Smile standardowo to z ernibalami robiłem i tymi DR - ze 3 lata na 2 kpl przegrałem - ze szklaneczką jak marzenie (farba zeszła z DR) Rocznie około 150h grania
Dobra dzięki bardzo za info.

Jednak jak ktoś będzie wiedział na 100% jakie sznurki są na tym wiośle na pierwszy montaż proszę o info.
Odpowiedz
Standardowo są to Fendery Nickelplated Steel (NPS).
Odpowiedz
A wystarczy wejść na stronę Fendera...

fender.com napisał(a):Fender USA Bass 8250/5M, NPS, (.045, .065, .085, .110TW, .130TW Gauges)
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
Tim Commerford o jednym ze swoich Fenderów. Nie gra na nim ale uważa że jest cool.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Jakie, najbardziej koszerne przystawki wybrac do Jazz Bass Fretless?
Odpowiedz
(09-16-2014, 08:38 AM)Paul napisał(a): Jakie, najbardziej koszerne przystawki wybrac do Jazz Bass Fretless?

Fender Jazz Bass Original. Ale one tłuste nie są. Chociaż mają śliczną sprężynę.
Odpowiedz
sa tluste, tluste nie sa custom 60
Odpowiedz
Czyli takie:

http://www.ebay.pl/itm/NEW-Genuine-Fende...233f549ea0

[Obrazek: %24_57.JPG]
Odpowiedz
te sa yluste i maja dzwon
Odpowiedz
Ciekawe zestawienie 11 singli:

Odpowiedz
(09-16-2014, 08:38 AM)Paul napisał(a): Jakie, najbardziej koszerne przystawki wybrac do Jazz Bass Fretless?

jak chcesz bez szumu spróbuj merliny
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 27 gości