Liczba postów: 13257
Liczba wątków: 23
Reputacja:
1
Panowie, w sklepach basy wiszą na uchwytach za główkę.
Ale pewnie wiszą tak stosunkowo niedługo, bo zostają sprzedane po jakimś czasie.
Czy długotrwałe odwieszanie w ten sposób może jakoś negatywnie wpłynąć na gryf?
Liczba postów: 360
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
U mnie w domu wszystkie basy wiszą na uchwytach już parę lat i żadnego negatywnego wpływu nie zauważyłem.
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele
Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
Miśki, mam single z fabryczną blachą pod spodem, Kable wychodzą z pickupów ekranowane. Jest sens ekranować baseny?
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Ja ekranowałem, można teraz stać bliżej wzmaka bez szumu
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 339
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Panowie, trochę nie lutnictwo, ale nie znalazłem innego tematu typu majsterkowanie.
Odświeżam swoją paczkę, dziś wstawiam kółka i myślałem czy by nie przemalować grilla & rączek.
I tu pytanie: zrobi robotę zwykły czarny spray z marketu, czy lepiej stosować podkład, bazę i lakier, coś jak w przypadku malowania np. części do motoru, te jednak wiadomo przebywają w różnych warunkach, a paczka nie potrzebuje aż takiej protekcji.
Ktoś się za to zabierał?
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
malowałem grill w hiwaccie zwyklym matowym akrylem
raczek nie malowałem, tu raczej trzeba porzadnie przygotować podloze
Liczba postów: 4285
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
Najlepiej oddać do piaskowania a potem lakier proszkowy
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 1254
Liczba wątków: 13
Samo lakierowanie nie jest problemem. Przygotowanie powierzchni jest najwazniejsze. Wszystko mozna ale musi sie chciec....
Liczba postów: 4285
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
Jakbyś nie przygotował powierzchni jednoskładnikowy w sprayu zawsze będzie się obijał
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Fakt... Ale jezeli chcesz pelny profesjonalizm musisz miec profesjonalny sprzet.
Dwa pickguardy.... Lewy jest u mnie od ponad czternastu lat. Jest na nim jeszcze naklejka z cena ...50 marek niemieckich . Wyprodukowany w Niemczech. Ten z prawej to chinski wyrob , kosztowal ponad 16 eurosiow i lezal u mnie ponad trzy miesiace zanim nie powedrowal do kosza na smieci. Czasami warto dac wiecej....
Reputacja:
10
Pytanie techniczne. Potrzebuję zmienić siodełko. Piątka typu Jazz Bass. Z tego co widzę najszersze do 5 to 46,3mm z rozstawem strun 36mm. U mnie po zmierzeniu jest szerokość 48,1, wysokość 5,5, grubość 3,5, rozstaw strun 37,5 (mierzone w osi strun).
Gdzie dostanę takie? Zawsze można kupić nienacięte, ale trzeba umieć ładnie wyrzeźbić, najlepiej mieć narzędzia...
Liczba postów: 10366
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Ale przecież wymiana siodełka u lutnika to 50zł i to on musi się martwić żeby pasowało
Reputacja:
10
Niby tak, z tym że to ja sam mogę sobie zrobić (nie pierwszy raz). Po co jechać ileś km i czekać ileś dni na wiosło?