Wireless - Bass bez kabli / bezprzewodowy / bezprzewodowo
(03-16-2015, 08:55 AM)JA_cek napisał(a): doczytaj pytanie Elima: nadajnik z gniazdem słuchawkowym.

ano faktycznie,
nie spotkałem się ani nie widziałem na rynku czegoś takiego aby w nadajniku było dodatkowe gniazdo, pewnie dlatego ,że byłoby to ekonomicznie nie opłacalne, w kontekście ,że firmy produkujące bezprzewody , sprzedają też IEM-y,
może jakimś rozwiązaniem pośrednim byłaby taka przelotka- rozgałęźnik sygnału wpięty przed nadajnikiem , która podałaby sygnał na nadajnik oraz aktywne słuchawki np te voxy do basu, lub bezprzewodowe słuchawki wpięte w gniazdo w odbiornik, ale nie testowałem takiego rozwiązania,

swoją drogą czy ktoś używał może jakichś słuchawek bezprzewodowych jako IEM-y?

Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz
(03-12-2015, 02:53 PM)Elim napisał(a): głupie, co? Smile

no Big Grin

a przy okazji: obczajał ktoś odsłuchy bezprzewodowe Mipro z półki 1500/2000pln?
Odpowiedz
Na Thommanie znalazłem na hot deal coś takiego: http://www.thomann.de/pl/fender_fwg_1010_band_m.htm
może kogoś zainteresuje.
Na pewno nie było czegoś takiego.

www.facebook.com/aterrapl
www.aterra.pl
Odpowiedz
Co warto kupić w 2015?

Z półki powiedzmy przeciętnej, nie kompletny budżet, ale i też bez przesady. Wolałbym coś małego niż rackowego.
Odpowiedz
Naprawdę nikt nie gra na żadnym systemie bezprzewodowym? ;-) Aż nie chce mi się wierzyć!
Odpowiedz
Gramy ale kupiliśmy przed 2015 Tongue
O jakim budżecie rozmawiamy?
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Big GrinBig Grin
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
Mipro 717 + Mipro 7T i jest bardzo, bardzo dobrze
Odpowiedz
(06-18-2015, 10:17 AM)tapchan napisał(a): Gramy ale kupiliśmy przed 2015 Tongue
O jakim budżecie rozmawiamy?

Ciężko mi powiedzieć, budżet się dostosuje do możliwości (chociaż bez szaleństw). Ma po prostu działać bez problemu np. na scenie wielkości Progresji w Warszawie przy 3 instrumentach i całej aparaturze dookoła sceny.
Odpowiedz
Brace Audio DWG-1000 - mam i jestem zadowolony niemniej opinie w necie są mieszane. Może mi się poszczęściło z egzemplarzem. A może jestem głuchy i się nie znam Wink
W klasie kompaktowo-nierackowej Line6 Relay też są fajne.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Line 6 G55 mam,używam i jestem więcej niż zadowolony Smile
MusicMan Bongo 5 HS ->WARWICK X-TREME 5.1 ->2xWCA 211
Odpowiedz
Odkopuję! Odchudzam racka znacząco i chciałbym wymienić moje Mipro 717 na coś co będę mógł trzymać w podłodze.

Chodzi mi po głowie RELAY G50 albo coś w tym rodzaju, żeby ograniczyć liczbę kabli floorboard->head do jednego kabla.
Są jakieś wolnostojące graty w podobnym pieniądzu, najlepiej z tych fajnych i niezawodnych?
Odpowiedz
Do relayow na dzień dobry musisz dorobić sobie nowe kable. Plus, wpierdalaja akumulatorki jak popieprzone.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
Stale i niezmiennie sony dwz 30, relay ma trochę lepszą dynamikę. Za sonym przemawia funkcjonalność, odbiornik moze działać na baterii i ma mutowane wyjście tunerowe. Baterie oba żrą podobnie, 2 paluchy wystarczają na ok 8 grania, wystarczy miec dobre aku.
Odpowiedz
Akurat o baterię się nie martwię, chodzi mi o to, żeby w miarę możliwości nie ciął pasma bardzo okrutnie i zmieścił się do pedalboarda. Nowe kable i tak zawsze dorabiam do wszystkiego, Trust No One Wink

Podoba mi się rozwiązanie w Relay70 tam jest kabel nadajnik-gita jack jack, ale znowu cena zestawu +/-2000pln troche przekracza moj budzet, a relay 50tka za 1500 bylaby w sam raz, chyba że jest coś lepszego w tej cenie?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości