ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Żart...coraz trudniej upolować w rozsądnej , w miarę przyjaznej cenie dobrego starego jazza.Niestety kurs dolara robi swoje....Ludziska pytają o stare jazzy fendera, ale nie dociera , że dolar podrożał o 20 proc.Jak kiedyś miałem do wzięcia 3-4 sztuki, tak teraz mam 4 zainteresowanych i ani jednego jazza...
Odpowiedz
nie wiem jaka cena jest dla Ciebie "przyjazna", ale tak na szybko znalazłem takie oferty, chyba całkiem niezłe:

http://www.ebay.com/itm/Vintage-1977-Fen...1ea0b6af5d

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-...31-74-3145

http://forum.onlybass.com/index.php?/top...nder-1977/

inna sprawa, że nie wiem, czy z każdym da się dogadać, jeśli chodzi o kwestię wysyłki za granicę.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
pierwszy: (1750+70)x3,73x1,03x1,23 = 8600zł
Do tego ryzyko i chociaż minimalny zarobek?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Stare fendery USA z lat 70, w szczegolności z drugiej połowy to najbardziej niechlujnie wykonanie basy ever.Mowa o jazzach.4 na 10 wymagają poważnej ingerencji lutnika.Największe bolączki to gryf ,a w szczególności skocznia narciarska na ostatnich pozycjach i oczywiście w nowszych modelach mikrotilt...Alfik twierdzi , że na dzień dobry należałoby w kaźdym wypierdolić progi, wyrównać podstrunnicę i nabić od nowa...I coś w tym jest.W związku z tym , że przez szacunek do klienta nie bawię się w szlifowanie prawie do zera, wywalam progi mniej więcej w co trzecim Wink....Jest jeszcze temat kąta gryfu ale to już nie boli tak mocno finansowo.
Jeśli chcesz kupić starego jazza w USA i mieć pewność , że nie kupujesz kota w worku , poszukaj butiku z wintydżowymi basami i zapłać 2500-3000$ za jazza z okresu 70-75 Wink ...Jeśli lubisz hazard kup na ebayu za 1700$ Smile (to zdaje się jest licytacja)....Jak coś będzie nie tak zawsze możesz odesłać Smile
Odpowiedz
podpisuje sie pod tym, z ta roznica ze wszystkie moje foendery 70's byly skopaneBig Grin
Odpowiedz
spoko, była mowa o starych jazzach, więc podklepałem stare jazzy... a że za 1000-1500 usd nie chodzą, to chyba było wiadomo. Wink
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Za około $1000 można przy farcie kupić świetnie wykonane roczniki 82-83, z fabryki G&L, które soundem nie odbiegają IMHO od tych nieco starszych.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
ty draniu!
Odpowiedz
1000x3,73x1,03x1,23 + mostek i setup Emotka_2755

Odpowiedz
Wybaczam
Odpowiedz
PS: ja dałem ztcp $1200 + wysyłka.

Odpowiedz
Przy kursie dolara zacnym. Spadaj.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Dobra,
ja kupilem JB z checi pomocy koledze a nie realnej potrzeby.
Odpowiedz
(06-29-2015, 09:38 PM)bratekr napisał(a): Przy kursie dolara zacnym. Spadaj.
Dolar był wtedy po 3,23..
1200 x 3,23 > 1000 x 3,73

PHANTOM: mam nadzieję, że mimo wszystko jesteś zadowolony Emotka_2755

Odpowiedz
http://olx.pl/oferta/gitara-jender-strat...05c59e8bdd

Jender chyba nawet jest lepszy od 7ender mrgreen i to produkcji japonskiej, sam riczi płakał jak sprzedawał Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości