Sire Marcus Miller Bass
Ja już po pierwszych testach, dziś przyjechał. Na początku chwilę musiałem pograć, ale stwierdzam, że gitara jest mega. Jeszcze regulacja mała i będzie git, póki co tylko radius wyregulowałem, ale trzeba na mostku ruszyć i minimalnie menzury. Sznurki nie bardzo mi leżą, ale skończę i założę ulubione Hi Beam. Muszę jeszcze z bandem zagrać i porównać z Laklandem na którym dotychczas grałem. Ja mam też klon z jesionem, ale wykończenie TS i biała płytka, nie byłem do końca przekonany, ale na "żywo" wygląda bardzo fajnie. W komplecie kupiłem miękki futerał a'la skóra z Thomann'a, przyznam, że okazał się bardzo fajny i funkcjonalny, choć nieco za duży, porównując do oryginalnego futerału Laklanda.
Odpowiedz
(12-04-2015, 08:38 PM)zyga napisał(a): tylko radius wyregulowałem
Chodziło Ci raczej o relief Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Jak zwał tak zwał hehe. Sorry za chaotyczną wczorajszą wypowiedź, ale Barbórkę nieco świętowałem. Niemniej jednak na trzeźwo nadal mi się to wiosło podoba. Pozdro
Odpowiedz
(12-05-2015, 09:32 AM)zyga napisał(a): Jak zwał tak zwał
Nie.
[Obrazek: NeckRadius.jpg]
[Obrazek: relief.jpg]

Dodam tylko, że regulacji pręta należy koniecznie skorygować menzurę.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Bruning oczywiście, że miałeś rację, ja wczoraj lapsus popełniłem, a dziś w formie żartu wcześniej odpisałem.
Odpowiedz
Spoko Emotka_2755
Tak tylko dla potomnych wyjaśniam Smile

Odpowiedz
Skoro ta gitara ma i relief, i radius, no to musi być profesjonalny bas. Nie ma bata.
Odpowiedz
(12-05-2015, 03:43 PM)Sobass napisał(a): Skoro ta gitara ma i relief, i radius, no to musi być profesjonalny bas. Nie ma bata.

To pikuś, ona ma jeszcze setup!
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Ale jaja.

Posłuchałem paru filmików na jutubie i generalnie dla mnie zdrady nie ma, zaczynam się zastanawiać, czy se nie kupić takiej czórki Smile.\

Czy to jest gdzieś w polskim sklepie do pomacania, czy jeno hansthomann nam pomoże ?
Odpowiedz
Tak brzmi mój, jakieś tam chaotyczne plumkanie. W Wawie dam Ci pomacać Smile

☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
http://m.youtube.com/watch?v=UuxAHRvSAbQ - klon z jesionem, http://m.youtube.com/watch?v=7tofR3m3Nks - palisander z olchą. Na filmiku Krulika słychać charakter tych basów. Ja wczoraj wpiąłem w stół cyfrowy i odsłuchiwałem na referencyjnych Beyerdynamic DT150, fajnie brzmi na trybie pasywnym, różnica w głośności w porównaniu do aktywnego nie jest jakoś bardzo duża. W aktywnym trybie bardzo czułe gałki bas i sopran, również blend od razu reaguje mocno. Semiparametryk ma większy zapas ruchu i da się precyzyjnie ustawić działanie potencjometra. Na stole zapiąłem filtr HPF, bo gitara ma jak dla mnie dużo dołu i nawet HPF na poziomie 80 Hz i spokojnie kleił się ze stopą. To tyle co ja skromnie mogę napisać, z ciekawością poczytam inne recenzje.
P.S. Żeby nie było niejasności, to na filmikach nie jestem ja hehe, niemniej jednak na słuchawkach monitorowych brzmiało mi to bardzo podobnie. Pozdro
Odpowiedz
(12-05-2015, 11:10 PM)Krulik napisał(a): Tak brzmi mój, jakieś tam chaotyczne plumkanie. W Wawie dam Ci pomacać Smile

No to zdrady nie ma, ale brzmienie z gejborda Wink.

Ej, a czemu nagrywałeś to w sklepie z odzieżą używaną ? Wink

Odpowiedz
teraz salek nie wytłumia się wytłoczkami od jajek i gąbkami, tylko wieszakami z odzieżą używaną
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(12-06-2015, 09:56 AM)Sobass napisał(a):
(12-05-2015, 11:10 PM)Krulik napisał(a): Tak brzmi mój, jakieś tam chaotyczne plumkanie. W Wawie dam Ci pomacać Smile

No to zdrady nie ma, ale brzmienie z gejborda Wink.

Ej, a czemu nagrywałeś to w sklepie z odzieżą używaną ? Wink

Panie, gejboard cały zbajpasowany! Wink

A nagrywałem to w sali produkcyjnej marki odzieżowej mojej dziewczyny: www.meryspolsky.pl . Tam sobie plumkamy, bo faktycznie ciuchy fajnie wygłuszają *mrgeren*
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(12-06-2015, 01:47 PM)Krulik napisał(a): Panie, gejboard cały zbajpasowany! Wink

No i jak się to to ma do mjuzikmena ? Jest przepaść, czy nie słychać tych paru tysięcy różnicy w cenie ?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości