Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD
Podstawowe info tutaj:

http://www.joeysbassnotes.com/Fakericks.htm

Odpowiedz
Kurde, po przeczytaniu tego samouczka praktycznie wszystko się zgadza, ewentualnie klucze coś nie teges (ale w sumie zdjęcia gówniane, więc to może kwestia tego). Może to jednak okazja? Gientek, skąd wiesz, że to nie oryginał?
A wkleję, o ten bas chodzi:
http://olx.pl/oferta/gitara-basowa-ricke...65a8c074b2

PS Jak się okaże, że to jednak prawdziwy Ryszard i ktoś mi sprzątnie sprzed nosa, to zajebę.
Odpowiedz
http://basscity.eu/thread-37-post-464265.html#pid464265
Odpowiedz
Markery są zbyt błyszczące, w Rickach zawsze były ciemniejsze. Poza tym ten lakier fireglo jest jakiś lichy, 4001 miały całkiem ładny fireglo, a ten wygląda dziadowsko. Poszperaj sobie w google grafika jak to wyglądało.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Mała edytka: Gadałem z gościem i sam mi powiedział, że nie wie, czy to oryginał czy kopia. Wszystko wskazuje na to, że jednak to drugie. Ma mi jeszcze podesłać dokładniejsze fotki (jak dojdą, to wrzucę). Ponadto powiedział, że spieprzyło się siodełko i gałki od potów się rozsypują, co chyba w oryginalnym ricku raczej nie miałoby miejsca.
Odpowiedz
A na blaszce od Jackow co jest napisane? Stereo Sound, Rick-O-Sound?
2 prety sa?
Odpowiedz
Na moje oko, przede wszystkim: klucze, markery, biding i lakier mogą wskazywać, że nie jest to oryginalny rick.
Wydaje mi się, że w niektórych japońskich kopiach też były dwa pręty ale pewności nie mam. Mateusz miał parę sztuk i pewnie dużą wiedzę na ten temat.
Odpowiedz
w niektorych byly dwa prety, ale na metryczne nakretki i imbusa, w oryginalne sa dwie calowe na klucz nasadowy. klucze w tej kopi to typowo japonskie univoxy
Odpowiedz
[Obrazek: 7b0127917632.jpg]
Odpowiedz
Wie ktoś może jak wyglądała sytuacja z przełącznikiem w starych leworęcznych Rickach? Przełącznik "w stronę strun" odpalał necka jak w "prawilnym", czy elektronika była odwrócona i grał wtedy bridge? Smile
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
(05-30-2015, 10:08 AM)Moines napisał(a): [Obrazek: 7b0127917632.jpg]

Już żałujesz, że japoniec lepszy? Wink
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Na szczęście ni chuja ; D
Odpowiedz
Szanowni posiadaczde Rysiów, co byście polecali dać w roli tłumika w mostku? Big Grin
Obecny materiał jest troszkę za twardy i za nisko, macie jakieś patenty, co można tam przykleić? Wink
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Odpowiedz
Poeksperymentuj z filcem, np od podkładek pod meble. Delikatny materiał jak flanela też robi robotę. Wink
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
Śmiertelny GAS na 4003s Emotka_2887

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości