Chmielowski Basses
Jak to złoży? To śrubokrętów w domach nie macie?
Odpowiedz
Złoży, złoży Wink Ale nie elektronikę. Nie umiem w elektronikę.

Ale co do odebrania - bardziej chodzi o załatwienie formalności, opłacenie cła i innych haraczy itd. A w to też jestem słaby. Mam ciężką biurofobię. Bo jeśli chodzi o fizyczny #odbjur - no ba, że mogie Wink
Odpowiedz
Dobrze by było żeby w razie czego był to ktoś kto ma blisko do Urzędu Celnego. Smile

A jeżeli chodzi o składanie to może lepiej będzie jak to będą zapakowane komplety, które później sobie każdy poskłada, albo da komuś do poskładania bo chyba tak łatwiej to transportować.

Odpowiedz
(09-07-2016, 07:17 AM)Mateusz napisał(a): Ja już pisałem do Zenka, ze moge pomóc z poskładaniem basówek w PL. Nie chce wystawiać zadnych gitar u siebie jako RG, ale  jak ktoś już  kupi u Zenka to mogę pomóc to poskładać.

(09-20-2016, 02:14 PM)Bohen napisał(a): A jeżeli chodzi o składanie to może lepiej będzie jak to będą zapakowane komplety, które później sobie każdy poskłada, albo da komuś do poskładania bo chyba tak łatwiej to transportować.
Odpowiedz
Mateusz chyba orientuje się w kwestiach podatkowych i celnych?
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
a kojarzycie tego typa? http://pracownia_lutnicza.w.interia.pl/
On ma pracownię niedaleko mnie i mogę zapytać czy by się pisał na zbrojenie gitar, a jakby były już zrobione to mógłbym je pakować i wysyłać.

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
(09-20-2016, 07:10 PM)ANTonio napisał(a): a kojarzycie tego typa? http://pracownia_lutnicza.w.interia.pl/
On ma pracownię niedaleko mnie i mogę zapytać czy by się pisał na zbrojenie gitar, a jakby były już zrobione to mógłbym je pakować i wysyłać.

Emotka_2755

jak widzę jego projekty to wolałbym, aby się nie dotykał do niczego co by stało w pobliżu moich basówek  Emotka_2755

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Ok , po pierwsze potrzebujemy kogos kto sie zobowiaze odebrac i rozeslac wiosla wlascicielom .
Jak , tylko bedzie wiadomo kto po stronie polskiej tym sie zajmie opracuje formularz , wedlug ktorego kazdy kto chce instrument , okresli polozenie pickow ( 60 , 70 , graham) , kolor i inne detale itd . Na poczatek aby nie czekac ograniczymy sie do Jazzow. Basy przyjda z wszystkimi otworami i siodelkiem.Korpus bedzie przygotowany pod mostek fenderowski a otwory pod stroiki beda nawiercone wedlug zyczenia BM albo BMF Schallera. Musze to zrobic bo kazdy bas bedzie szlifowany i regulowany z zalozonymi strunami tutaj w Domnikanie.  Zeby nie  zasmiecac tego tematu i uskuteczniac na forum Paki handlu , urochomie miejsce gdzie kazdy bedzie widzial foty "swojego" basu i bedzie mogl na biezaco skorygowac i zobaczyc co sie dzieje. Wiosla sa prawie gotowe ale detale trzeba jeszcze dopracowac i polakierowac tak jak kazdy chce...
Odpowiedz
Super Zenku. Zapowiada się bardzo ciekawie Wink
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
(09-20-2016, 10:01 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Ok , po pierwsze potrzebujemy kogos kto sie zobowiaze odebrac i rozeslac wiosla wlascicielom .
Jak , tylko bedzie wiadomo kto po stronie polskiej tym sie zajmie opracuje formularz , wedlug ktorego kazdy kto chce instrument , okresli polozenie pickow ( 60 , 70 , graham) , kolor i inne detale itd . Na poczatek aby nie czekac ograniczymy sie do Jazzow. Basy przyjda z wszystkimi otworami i siodelkiem.Korpus bedzie przygotowany pod mostek fenderowski a otwory pod stroiki beda nawiercone wedlug zyczenia BM albo BMF Schallera. Musze to zrobic bo kazdy bas bedzie szlifowany i regulowany z zalozonymi strunami tutaj w Domnikanie.  Zeby nie  zasmiecac tego tematu i uskuteczniac na forum Paki handlu , urochomie miejsce gdzie kazdy bedzie widzial foty "swojego" basu i bedzie mogl na biezaco skorygowac i zobaczyc co sie dzieje. Wiosla sa prawie gotowe ale detale trzeba jeszcze dopracowac i polakierowac tak jak kazdy chce...

Zenku, 

A czy ewentualnie będzie można poprosić o kształt jazza z miejscem na pickup MM, dokładnie tak jak np. Flea ma obecnie w swoim customowym Fenderze? Smile
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
Tylko Jazzy na razie? Szkoda - boję się, że na inne typy nie będzie chętnych, a mi bardzo zależało na obrzynie i drugim, z podobną co obrzyn dechą, z główką 2+2 (fretlessik by był zapewne).
Odpowiedz
Będzie co najmniej jeden chętny na inne typy, chyba że wśród jazzów znajdzie się piątka fretless Wink
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Same JB na poczatku bedzie latwiej Zenkowi ogarnac.
Odpowiedz
Pytanie, czy potem w ogóle będzie ciąg dalszy - wiadomo, że na klasyczne konstrukcje jest sporo chętnych, ale na te mniej? Ja i jeszcze kto? Zapewne na Jazzach się skończy.
Odpowiedz
Ja bym taką czwórkę 2+2 chciał
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości