Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Fajnie brzmią, ale nie dla mnie.
mięciutkie, tłuściutkie, cieplutkie..
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 1448
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
12-14-2010, 04:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-14-2010, 04:23 PM przez Asmo.)
Oj, wydaje mi się, że kombinujesz więcej ode mnie :p Moim zdaniem nie opłaca się pakować lamp NOS do hybrydowego wzmaka, różnice w brzmieniu są minimalne, a różnica w kosztach dość spora. Ja do siebie do SVT3-Pro zakupiłem używane lampy w bardzo dobrym stanie, pomierzone i wsio śmiga jak trzeba, a nie zapłaciłem dużo.
Chyba, że srasz kasą, wtedy NOSy możesz kupić i mi
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Liczba postów: 512
Liczba wątków: 3
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
I robi zaebiste brzmieniowo rzeczy - Ich echo tasmowe rozwala kompletnie. Ale mialem okaze testowac 2 wzmaki lampowe na koncowkach np. 2xEL34 i drugi 4xEL84 i oba mialy o wiele mniejsza moc niz np. Voxy czy marshalle na tych samych koncowkach. Generalnie do gitary idealnie - ale do basu za slabe.
-
Liczba postów: 1409
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Pytanko:
Paczka moja ma 8ohm, SVT2PRO nie pracuje pod 8ohm'ami.
Jest opcją użyć np: "dummy load" ustawiony na 8ohm (jeśli się da i jest taki) i spiąć go z Goliathem, aby w sumie mieć 4ohm'y?
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Dummy Load jest drogie i może zmieniac brzmienie - jedyne przeciwwskazania..
imho lepiej dokupić lekką 2x10" na dodatkowy odsłuch garowego..
poza tym ja grałem dłuuuuugo na 8Ohm paczce i nic się CLce nie stało.. ale lepiej będzie wyjąć 2 lampy z końcówki i mieć 200W @ 6Ohm wpięte w 8Ohm paczkę (mniejszy mismatch = bardziej zwarty dół)
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.