solartronika - czyli projekty solartrona
Mówisz z doświadczenia? mrgreen
Odpowiedz
No faktycznie, spora to musi być komora na baterię.
A i Nexus przezajebiaszczy.
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
(12-20-2010, 10:35 AM)Gruby napisał(a): Mówisz z doświadczenia? mrgreen
Ja bez 220 nie zaczynam zabawy - aż światło w piwnicy gaśnie Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(12-20-2010, 11:09 AM)miklo napisał(a):
(12-20-2010, 10:35 AM)Gruby napisał(a): Mówisz z doświadczenia? mrgreen
Ja bez 220 nie zaczynam zabawy ;-)

to ten wiek Wink
Aż chciałbym coś napisać w stronę Majka, który dziś ma swoje urodziny, ale nie będę kopał leżącego mrgreen

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
hey solarton prosiłbym o namiary gdzie kupię taką folię do ekranowania baseników i czy ona jest samo przylepna czy ją podklejałeś i kable ekranowane.
Odpowiedz
(12-26-2010, 12:18 PM)depravedsouls napisał(a): hey solarton prosiłbym o namiary gdzie kupię taką folię do ekranowania baseników i czy ona jest samo przylepna czy ją podklejałeś i kable ekranowane.

Można nabyć w różnych miejscach - np. u mnie Wink. Jest to folia 8cm (szerokość), z klejem przewodzącym.
Odpowiedz
http://guitarproject.pl/p/7/597/samoprzy...itary.html
Smile
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
(12-26-2010, 02:59 PM)crazy napisał(a): http://guitarproject.pl/p/7/597/samoprzy...itary.html
Smile

Ta ... tylko zapomnieli dodać, że to cena za taśmę 2,3cm - która świetnie nadaje się na ozdóbki świąteczne mrgreen . Do basu raczej kiepsko Wink
Tu już jest precyzyjniej :

http://allegro.pl/miedziana-samoprzylepn...26666.html
Odpowiedz
Przez ostatnie trzy tygodnie zmagałem się z pewnym projektem. Otóż początkowo otrzymałem jedynie do "uporządkowania" trzy instrumenty :
- precision bass
- jazz bass
- sadowsky.

Jak już pisałem tak wyglądała sytuacja jedynie początkowo, bo niebawem otrzymałem telefon z pomysłem na modyfikację basu sadowskyego. Sama modyfikacja miała polegać na zniwelowaniu wady elektroniki - czyli braku środka po podbiciu pasma dołu i góry. Oczywiście sadowsky produkuje boostery środka, dlatego moje rozwiązanie musiało być dużo bardziej zaawansowane niż zwykły pstryczek mid - on/off, ale o tym trochę dalej. Ponieważ poniżej chciałbym zamieścić relację z prac nad trzema instrumentami, ze względu na ilość zdjęć "rozłożę" ją na dwa posty - mam nadzieję, że nie dostanę za to wielkiej bury.

I pytanie - kto wie do kogo należą poniższe trzy basy?

Na początek basy pasywne - precelek i jazz:

[Obrazek: prec1.JPG]

[Obrazek: prec2.JPG]

[Obrazek: prec3.JPG]

[Obrazek: prec4.JPG]

Pickupy i basik wyekranowane, pomierzone i gotowe do składania.

[Obrazek: prec5.JPG]

A oto i jazz:

[Obrazek: jazz1.JPG]

Kabelków jakby trochę na wyrost:

[Obrazek: jazz2.JPG]

[Obrazek: jazz3.JPG]

[Obrazek: jazz4.JPG]

Gotowe do ostatecznego starcia:

[Obrazek: jazz5.JPG]

cdn...
Odpowiedz
Do Grubego. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Jeśli chodzi o sadowskyego, to projekt polegał na tym, aby umożliwić płynną regulację środka. W tym celu wykorzystałem potencjometr Vintage tone, przerabiając tym samym układ sadowskyego na trójdrożny. Oczywiście dołożyłem również przełącznik, który przywraca sadowskyemu jego pierwotną funkcjonalność (choć bliżej prawdy było by, gdybym napisał że dysfunkcję Big Grin ). Różnica, między sadowskym przed i po modyfikacji jest duża. Poniżej filmik z prac testowych:

http://bigbang.civ.pl/forum/sadowsky/

Okazuje się, że w preampie sadowskyego jest spory potencjał a z jego instrumentów można "wyciągnąć" świetne sceniczne brzmienie jazza.

A oto i fotki:

[Obrazek: sad1.JPG]

[Obrazek: sad2.JPG]

Stan wyjściowy:

[Obrazek: sad3.JPG]

[Obrazek: sad4.JPG]

[Obrazek: sad5.JPG]

[Obrazek: sad6.JPG]

I poskładane:

[Obrazek: sad7.JPG]

[Obrazek: sad8.JPG]

[Obrazek: sad9.JPG]
Odpowiedz
Precel Grubego. JB - nie wiem
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
A obudowy pikapów też wykładasz folią?
Odpowiedz
bratekr :wszystkie są Grubego Wink
13# P-Bass Fanclub (Dimavery Precision Fretless Omen Custom Green&Yellow )
Odpowiedz
Wszystkie trzy są moje Smile

Edyta_ty_kobieto:

Omen był szybszy Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości