Metronom
jesli bebniarz nie potrafi zagrac z metronomem
to musi cwiczyc. i to w chuj Big Grin
tak samo kazdy inny czlonek zespolu Big Grin

co nie zmienia faktu, ze ma byc rowno
i miec TEN feeling Big Grin
Siły przyrody w służbie człowieka
rower ! suko  ! !
http://www.facebook.com/illharmonix
https://www.facebook.com/yourgrooveservice/
lubie grac zle
Odpowiedz
(12-28-2010, 09:37 PM)Rumcayz napisał(a): Gruby- może i pierdolimy, ale jestem przeciwny klikowi na kocnercie. Na próbie jak najbardziej. W domu do ćwiczeń też. Ale nie na kocnertach. Choć my nawet efektó nie używamy. Gitara plug in, gain na maxa i jedziem mrgreen

To zagraj bez klika do bitów Smile
Odpowiedz
Nie no bity to inna sprawa. Ale jak macice bity, to po co wam pałker? mrgreen

Emotka_2755
Odpowiedz
(12-28-2010, 09:44 PM)Gruby napisał(a):
(12-28-2010, 09:37 PM)Rumcayz napisał(a): Gruby- może i pierdolimy, ale jestem przeciwny klikowi na kocnercie. Na próbie jak najbardziej. W domu do ćwiczeń też. Ale nie na kocnertach. Choć my nawet efektó nie używamy. Gitara plug in, gain na maxa i jedziem mrgreen

Dlatego powinienem dopisać: "z mojego punktu widzenia"
Nie miałem okazji grać sztuki do bitów, ale w domu pogrywałem, więc wiem że raczej trudno Wink
Metropeace Big Grin
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
(12-28-2010, 09:45 PM)zakwas napisał(a): Nie no bity to inna sprawa. Ale jak macice bity, to po co wam pałker? mrgreen

Emotka_2755

Bo na samym BTB nie ugram mrgreen
Odpowiedz

jo grubas, a te bity sa nie w tempo? Wink
tylko jak w warunkach bojowych
kazdemu zapewnic slyszenie bitow? Wink
Siły przyrody w służbie człowieka
rower ! suko  ! !
http://www.facebook.com/illharmonix
https://www.facebook.com/yourgrooveservice/
lubie grac zle
Odpowiedz
Rumcayz

Emotka_2755

(12-28-2010, 09:48 PM)Drewniak napisał(a):

jo grubas, a te bity sa nie w tempo? Wink
tylko jak w warunkach bojowych
kazdemu zapewnic slyszenie bitow? Wink

Te bity to również kobiecy głos i syntezatory. Nie tylko bit w sensie perkusyjnym.
Gramy we czterech więc odpalane są z MicroBr i lecą w odpowiednich momentach.
W lewym kanale jest klik, w prawym bity itd dla akustyka.

Jakoś do tej pory udawało się zapewnić słyszalność, nie było większych problemów.
Odpowiedz
Z cyklu mały archeolog Smile

Potrzebuję doradzenia w kwestii metronomu, który pragnę sobie zanabyć. Włączanie kompa za każdym razem jak chcę sobie ustawić klika zaczęło mnie irytować Wink

No więc tak:
- cenowo chciałbym coś w okolicach 100-150zł
- ma służyć do ćwiczenia w domu
- chcę pod niego również podłączać perkusistę na próbach, więc powinien być odpowiednio głośny

I to wszystko Smile
Nie potrzebuję wodotrysków, tunerów i funkcji blowjob. Ma równo robić klik klik klik klik klik...

Padło w tym temacie kilka propozycji, ale ostatnie posty napisano 2 lata temu, może coś nowego jest na rynku?
Co polecacie, czego używacie, co omijać szerokim łukiem?
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Na ifona i androida są fajne metronomy - znam 2 bębniarzy którzy metronomy chowają do szafy bo im się nie chce wozić i wpinają komórkę.
Odpowiedz
Wiem, że są Smile
Ale ja chcę po prostu metronom Wink
Szkoda mi baterii w smartfonie, i tak ledwo wytrzymuje cały dzień
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Ja używam Bossa DB-30. Jest ok, ma regulację głośności, regulację co 1 bpm (nie jak Korgi na z góry predefiniowane częstotliwości), kilka różnych rytmów. Nie wiem tylko, czy da radę z perkusistą, ale w domu jest ok.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
No to jest właśnie to pytanie, jak z tym perkusistą Smile

Odpowiedz
a co to za problem? przejściówka z jednego jacka na dwa i po sprawie.
Odpowiedz
Hubercik, doczytaj, nie o to chodzi Smile
Chodzi o odpowiednią głośność w słuchawkach Smile

Odpowiedz
słuchawki z regulacją głośności nie rozwiązują sprawy? dajesz w metronomie na full, a na słuchawkach sobie ściszasz...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości