'15 jako stand alone
Chciałem go opchnąć i sprawić sobie bardziej popularną konstrukcję, ale po konfrontacji z CLką już śpię spokojnie - dwa światy ale moim zdaniem MG naprawdę daje radę. Ale co z tymi paczkami to naprawdę już nie wiem. Jakby ktoś z 3pro chciał mnie odwiedzić to zapraszam Tongue
Odpowiedz
Ja chętnie, ale po czwartku.
Odpowiedz
Mistrzu, a nie masz kabli skrosowanych? Jak Ci dół ginie, to może coś z podłączeniem masa-gorący (+-) jest na odwrót. Podłącz sobie w aucie na odwrót jeden głośnik i uzyskasz to samo.
Sprawdź kable, podłączenie wewnątrz paczki (ktoś kiedyś pisał o podobnej sprawie, ale chyba w Hartke 410), i w ostateczności w headzie...
Odpowiedz
fakt, moze byc odwrocona polaryzacja i jak graja razem to dół ginie. Kiedys w combie vermony 2x12 mialem takie jajca i wlasnie dolu nie bylo, tylko dziwny srodek.
Odpowiedz
A pany, jak mi tweeter strasznie szumi, ale tak na prawdę głośno to co to może być? Gra ok, ale szumi mocno.
EDIT: paka jest na 15 więc dlatego piszę tutaj Big Grin
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
(01-24-2011, 06:14 PM)Fabian napisał(a): nedzny tweeter?

Raczej nie - to Selenium.

questionmaker: sprawdź wzmacniacz. Może szumy to wina wzmacniacza. Ja nie zaobserwowałem nic niepokojącego, a podłączałem tą paczkę do kilku wzmacniaczy.

Odpowiedz
Raczej wzmacniacz... ewentualnie w torze sygnałowym (kabel, gniazdo, bas) coś daje wysoki poziom szumu.
Odpowiedz
(01-24-2011, 07:25 PM)pinio napisał(a): Raczej wzmacniacz... ewentualnie w torze sygnałowym (kabel, gniazdo, bas) coś daje wysoki poziom szumu.
Ok, Wzmak idzie do Markusa na przegląd więc powinno być ok, gita zresztą też Tongue
Słowo klucz - Gałka Woofer w GK - jak nie jest prawie na maxa tylko tak powyżej połowy to wtedy tweeter zaczyna dopiero syczeć.
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
ten tweeter byl cichutki, wiec to Twoj wzmak prawdopodobly Wink
Odpowiedz
(01-23-2011, 10:01 PM)paka napisał(a): dziwne rzeczy tu sie wyprawiają, hehe;D

masz jakieś nieszczęśliwe pomieszczenie, albo faktycznie wzmacniacz broiTongue

No i znów sprostowanie. Rzeczywiście paczki miały odmienne polaryzacje względem siebie... 3 minuty roboty i witaj nowy świecie. W połowie próby odłączyłem jedną sztukę... i zaraz podłączyłem. Brzmiało to dosłownie tak, jak może brzmieć zmniejszenie powierzchni głośników o połowę Wink Jedna brzmi ostro i rzeczywiście punktowo, dwie są już nieco wolne, nieco rozmyte, ale mają taką masę i "punch", że już chyba jestem w domu. Ty też powinieneś - wcześniej był "maślany" środek ścielący niskie pasma, teraz jest go pełniej.
Odpowiedz
Witam!
Posiadam zestawik SVT-3PRO + SVT 15E
Jak wiadomo wzmak ma 450W na 4 Ohmach a 275W na 8 Ohmach
Paczka którą ja posiadam ma tylko 200W na 8 Ohmach czyli troszkę za mało
Pomysł jest taki żeby wymienić głośnik w tej kolumnie ale czy ma to sens ?

1. Czy można wsadzić w ogóle inny/mocniejszy głośnik do tej paczki. Paczka ma swoje rozmiary i litraż no i czy to nie będzie za mało albo za dużo ?

2. No i czy taka wymiana to zwykłe przepięcie głośników czy jest w środku jeszcze coś co trzeba wymienić

Głośniki o jakich ja myślałem to:
EMINENCE DeltaLite 2515 - 300W na 8 Ohmach
lub
EMINENCE Delta15 LF - 500W na 4 Ohmach
Fender Standard Jazz Bass USA
Fender Stratacoustic Standard
Markbass LitlleMark 250 Black Line + NoisyBox 2x10

Odpowiedz
Czy ja wiem czy za mało? Mam dokładnie taki sam zestaw, gram regularnie i nic złego się nie dzieje.
Odpowiedz
(02-08-2011, 07:25 PM)mazdah napisał(a): Czy ja wiem czy za mało? Mam dokładnie taki sam zestaw, gram regularnie i nic złego się nie dzieje.
Obawiam się że jak się zapomnę to mogę się za mocno rozkręcić

Fender Standard Jazz Bass USA
Fender Stratacoustic Standard
Markbass LitlleMark 250 Black Line + NoisyBox 2x10

Odpowiedz
Panowie! Co powiecie o 1x15" peaveya black widow. Grałem na niej kilka razy ale jak miałem 15-16 lat i nie pamietam. Szukam jakiejś 15" pod przesterowaną lampę. da radę?
Odpowiedz
rozważ 15' Soundman: http://www.soundman.com.pl/index.php?mod...=kbas&id=6

ja grałem już parę razy na kolumnie 2x15 tejże firmy i wg. mnie urywa dupę Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości