06-22-2011, 12:48 PM
(06-22-2011, 12:31 PM)OMSON napisał(a):(06-22-2011, 12:21 PM)groza napisał(a): Są baterie chyba o obniżonym napięciu, ale to do kostek typu fuzz itp - brzmią inaczej na tym i bateryjka trzyma dłużej. Do tego są tanie, nie pamiętam jak się to nazywa dokładnie - ktoś pewnie się zaraz wychyli i powie.
Do preampu tego nie wstawiamy raczej.
A to tez słyszałem... Ale tutaj chodzi bardziej o trzymanie napięcia - inaczej, jak wiadomo, zmniejsza się headroom w przypadku aktywnych pickupów. Dlatego podpytuję o takie wytrzymałe baterie, które "cisną" aż do zgonu. Zdaje się, że do urządzeń cyfrowych wymagania dotyczące zasilania są podobne aby nie zmieniać warunków pracy.
Natomiast Portosie & mrbassie, podśmichujki w stylu poprawiania sobie brzmienia baterią, może i są jajcarskie - ale mówią też o prawdopodobieństwie nikłej świadomości w tym temacie... Także wiecie panowie
Sam pytałeś
"Panowie - jakie polecacie baterie 9V do instrumentów aktywnych? Co najlepiej się sprawdza na rynku z Waszych doświadczeń (ja przywykłem do Duracella)? "
Zawsze grałem na aktywnych przystawkach z układem aktywnym i z tego co zaobserwowałem to jedne baterie trzymają dłużej inne krócej. Jest jeszcze możliwy effekt "przesteru" przez obniżenie napięcia ,słyszalny też jak bateria jest już prawie wyczerpana.
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases