06-29-2011, 09:39 PM
(06-27-2011, 11:36 AM)groza napisał(a): Jak ogłuchniesz już to pisz jak ci się ten blend spisuje!
Blend działa jak należy. Jestem bardzo zadowolony - dobrze miksuje pickupy. Na środku nie wycisza, można spokojnie lekko dodać sound bridge do neck lub vice versa - słychać co się dzieje... Tak a propos wątku z problemami w Ibanezie Musicianie (jak sobie przypominam).
Co do wyboru pickupów - nie robiłem tego w ciemno - zamieszczałem już na forum projekt w Reaperze, gdzie zestawiłem brzmienia 40DC, 40J i 40P5 w pozycjach bridge i neck (do samodzielnego łączenia). Moim zdaniem 2 szt. 40P5 to strzał w dziesiątkę jako zamiennik oryginalnych 40HZ - tutaj brak korekcji środka związany z układem EMG BTS w niczym nie przeszkadza... Sam dobór tych pickupów do instrumentu w całości klonowego daje bardzo duży zakres regulacji środka za sprawą miksowania obydwu przez balans ABC. Dodatkowo BTS ustawiony na płasko nic (ewentualnie jako niuans) nie zmienia w brzmieniu samych pickupów. Dlatego gadki, że ten układ jest cetralnie do dupy - są odważne - aczkolwiek bez pokrycia... Ergo - pierdolenie głupot.

Reasumując - trza dobrze wybierać pickupy, korzystając z własnego gustu a nie forumowych "dogmatów"... YT, Google etc - są pomocne.
Trochę próbek, które dodałem do bazy Mateusza ( w sumie to głównie granie na strunie A - nagram coś więcej to wrzucę do BH):
http://basscity.eu/thread-881.html
Edit:
BTW - ja lubię marudzić... Tutaj uczciwie mówię, że ta zmiana robi robotę na stacku. To jest to czego oczekiwałem. Jest przecinak, jest punch, dojebanie W dole - selektywność. Naprawdę polecam do czadu!