(06-02-2011, 10:10 PM)Mateusz napisał(a): polecam poczte 75% paczek na drugi dzien jak wysle sie przed poludniem. eweeeentualnie dzien pozniej. w przeciwienstwie do kuriera nic nie popsuli, zgubili itp. jesli nie ubezpiecza sie paczki to tanio! za basowke 25zl srednio z priorytetem
Z pocztą są dwa ale:
- niedostarczone przesyłki można reklamować po... miesiącu. tak było jak ostatnio reklamowałem.
- przesyłki dochodzą jak chcą - od 24h do 2 tygodni, priorytet czy nie. np. u mnie jest główna poczta (2km od domu) i mały urząd pocztowy (1km od domu) - przesyłki zawsze trafiają najpierw na duży, potem na mały i finalnie do mnie - zawsze dzień później przez to. dosyć często mam telefony od klientów którzy czekają na przesyłkę po 1, 2 tygodnie od jej nadania.
wysyłam kilkadziesiąt przesyłek tygodniowo od paru lat. z firm kurierskich ostatnio i DPD i UPS działa bez zarzutu, choć mam z nimi umowy i być może firmy są lepiej ogarniane. niemniej chyba im się chce - nie raz miałem telefon od kuriera, że przesyłka do mnie idzie na adres domowy i chcę do domu czy może do pracy przywieźć. i w przypadku problemów z dostarczeniem obie firmy działają wzorowo.