09-20-2011, 06:52 AM
(09-19-2011, 09:30 PM)dexter_ck napisał(a): Znaczy kup Swingi, to będziesz wiedział. Nie lubię się wypowiadać o brzmieniu strun, tym bardziej, że znam je tylko ze swojego wiosła. Mnie tam odpowiadają
Żartowałem - przerzuciłem wiele Rotosów (głownie Swing66). Nie pasuje mi owijka szmaciana i to, że bardzo często trafiają się zdechłe sety. Po prostu odpuściłem sobie dawno temu, jak trafiłem parę razy pod rząd na takie...
DRy zawiodły mnie tylko raz (jak dostałem jakiś gratisowy set za zwłokę w sprowadzaniu wzmacniacza przez sklep). Pewnie jakiś przeleżały albo HGW - ale to był tylko jeden przypadek na kilkanaście setów.
Moje typy w kolejności od najbardziej zajebistego wrażenia:
- DR LoRiders niklowe,
- Darco niklowe (trwałość mega-chujowa bo sie pourywały, ale brzmienie jak DR lub fajniejsze, no i cena ciulowo niska),
- Dunlop niklowe (to ostatnie odkrycie)
- Fodera niklowe
Raz trafiłem na kapitalnie brzmiący set GHS Boomers niklowych (niestety znowu owijka ze szmaty). Potem już nie
Grałem też na rożnych setach stalówek - ale to nie moje brzmienie (niekiedy te zamawiane od Polińskiego dawały radę ale rożnie z tym bywało... raz zrobił zajebiste, raz zaledwie poprawne)
Edit:
A właśnie - Paka - jak to czytasz, chętnie zainteresowałbym się ponownie strunami Darco (D9705L)