12-10-2012, 05:33 PM
(12-10-2012, 04:15 PM)dr_kciuk napisał(a): Solartron ja wolę grać na basie niż tracić czas na analizę Fouriera, z której i tak nic nie będzie wynikało.
Jeśli uważasz ,że to co napisałem to jest masa syfu to ok. Twoja sprawa.
Ale jeśli prowadzisz taki temat "faza pickupów-podstawy fizyki" to przynajmniej wytłumacz ludziom podstawowe pojęcia.
Tylko o to mi chodziło,żeby usystematyzować wiedzę niezbędnie potrzebną do ogranięcia tematu.
Na mnie analiza Furiera nie robi wrażenia,ani Hankela też nie....Życzę miłej zabawy....
Jak na razie poruszone było jedynie pojecie przesunięcia fazowego sygnałów, które jest zdefiniowane w poście z wykresem. To Ty wprowadziłeś nowe definicje, które nie były założeniem tego tematu - więc proszę nie odwracaj kota ogonem!
Mam propozycję - może Ty poprowadź ten temat. Ja obiecuje nie będę przeszkadzał
Najłatwiej jest podkulić ogon i zmykać...
Widzisz krytyków jest sporo, ale jakoś na tym forum w zasadzie tylko Alfikowi i mnie chce się od czasu do czasu zrealizować jakiś eksperyment dydaktyczny. Potrafisz lepiej to pokaż ...
A na marginesie jeśli uważasz, że analiza Fouriera nie pomaga i nic z niej nie wynika, to po co narzędzia do analizy widmowej znajdują się w studyjnych programach do nagrywania
A swoją drogą cieszę się, że transformaty są dla Ciebie chlebem powszednim - bo będziesz miał okazję je wykorzystać - wszak taka potrzeba wynika wprost z Twoich poprzednich postów i postawionych tez. Teraz wystarczy je tylko udowodnić.
Ja jednak proszę modów o nieusuwanie wcześniejszych postów - przynajmniej będziemy wiedzieć jaki jest cel eksperymentu i jakie definicje trzeba zweryfikować.
Zatem zamykam się i oddaję Ci głos dr_kciuk w tym temacie.
Chętnie posłucham jak Ty tłumaczysz podstawy fizyki
A na marginesie - temat założył Burn - nie ja