01-02-2013, 04:10 PM
(01-01-2013, 03:30 PM)Frytas napisał(a): Ostatnio duzo się szlajam po salkach prób, każda z innnym sprzętem, więc duzo czasu zajmuje mi za kazdym razem ustawic odpowiednie brzmienie.
Dlatego nasunęła mi się mysl zakupu preampu, w któreym zawsze bede mial swoje brzmienie przy sobiem a przy okazji polepszyc brzmieni pieca.
Na swiecznik trafiły oczywiscie MXR M80, Sansamp BDI i VT i to pewnie miedzy nimi rozegra sie walka.
A moze macie jakies inne propozycje (do 1000zł), najlepiej gdyby byla mozliwosc ogrania wszystkich
Moim zdaniem, żaden preamp nie załatwi Ci "Twojego brzmienia" bez kręcenia gałami, jak dojdą zmienne typu: wzmacniacz, kolumna, akustyka pomieszczenia... Tym bardziej, że te same zmienne determinują sound pozostałego składu (rozumiem, że korzystacie z różnych sprzętów na dorywczych salach prób). Poza tym, wybieranie preampu z przesterem, kiedy masz już konkretną kopię Fulltona, też jest bez sensu.
Krótko mówiąc, możesz kupić sobie dowolny preamp z wymienionych - kręcenie gałami (którego chcesz uniknąć) i tak Cie nie ominie.
Do zastosowań, kiedy wpinasz się prosto w konsoletę, proponuję Tech21 ParaDriver (nie sugeruj się jego zastosowaniem, bo ma to samo co BassDriver + więcej). VT jest jakiś taki plastikowy IMHO, BassDriver to po prostu uśmiech Romana, zaś MXR M80 ma brzydki drive wg mnie (za to fajny guzik 'colour' udający SVT).