01-09-2013, 04:11 PM
(01-09-2013, 03:36 PM)tapchan napisał(a):(01-09-2013, 03:15 PM)prokoppi napisał(a): ...napewno, że nie chce paczki z chamskim twardym środkiem w okolicach 600hz, bo uwaga - nawet na HLF wycinam go trochę...W takim układzie stary TE zdecydowanie nie jest propozycją dla ciebie. Nowy TE jest bardziej wyrównany, ale nie robiłem eksperymentu z radykalnym wycinaniem środka, bo go lubię :-) Nowego TE nadal proponuję spróbować, może zrobi robotę.
(01-09-2013, 03:15 PM)prokoppi napisał(a): Lubię brudne brzmienie HLF i rozkreconego preampu 3 pro, jednak brakuje mi tam minimalnie skuteczności w doleJeśli w HLF brakuje ci dołu, to mi do głowy przychodzą już tylko paczki Bassona, ale to jest strasznie niszowa sprawa, w dodatku firma zbankrutowała, więc tylko z drugiej ręki to dostaniesz. No i 410 chyba z 70kg waży. Lodówka niedawno była na allegro, może jeszcze jest do wzięcia: http://allegro.pl/potezna-kolumna-basson...55332.html
Rozważ też zmianę głowy na SVT-CL. Byłem niedawno na koncercie gdzie basista grał na zestawie SVT-CL + HLF i bass dosłownie zapychał uszy dołem, bez wyciągania go na przodach. Może to nie paczka jest problemem.
CL ma faktycznie mniej srodka w ustawieniu na zero niż 3 pro, ale jest wielka, ciezka, droga a przede wszystkim zdecydowanie za głosna - nie przesterowuje się wystarczająco na rozsądnej dla mnie glosności. w moim przypadku to wytaczanie czołgu na komara ewidentnie. tak samo 810e.
Jeśli chodzi o HLF to nie napisalem ze mi brakuje dolu - ma go mnostwo, daje fajne ciśnienie - ale jest to dół z gatunku więcej dmucham niż mnie słychać.