Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD
(01-26-2013, 12:24 PM)Alekone napisał(a): grałam na dwóch oryginałach z tak 70, były oczywiście dobre, ale nie tak jak ta Aria i jak Ibanez którego ma Mroku teraz.

0. Niewątpliwie bas który masz jest świetny - gratulacje. Miałem Ci nawet sugerować, że do Twojego stylu chyba by najbardziej pasował ale widzę, że samą Cie w tą stronę ciągneło.

1. Mroku w chwili obecnej ma prawie całe nagłosnienie skopiowane ode mnie (no wszystkiego mu się jeszcze nie udało skopiowaćSmile))). Więc te instrumenty dopiero teraz mogą pokazać pazurki. Setup też się chłop nauczył ustawiać... Czyli dodaj sobie +3 za nagłośnienie +3 za setup.

2. Lata 70ste to loteria. Rickenbacker Leszka Biolika w studiu grzmiał świetnie choć bidny miał uszkodzony jeden pickup. Natomiast 2 nawet nieco starsze ricki innych zacnych kolegów grały tak sobie.

3. Szerglowy Rick w którego włożyliśmy już sporo pracy nie bierze jeńcow zwłaszcza przy graniu na dwa piece. Poprzedni współczesny był przy nim głuchawy.

4. Pamiętaj, że japońce to troszkę inne drewno i inne pickupy inny metal na hardware. Całosć do kupy będzie brzmieć nieco inaczej niż stare USA w przypadku RICKA niekoniecznie gorzej - po prostu inaczej.

5. Sugeruję wizytę z nim na Basturbacjach - trzeba jeszcze obadać przester do niego

6. Kocham Ricki też chciałbym jakiegoś, ale one wołają weź kostke a ja jakoś nie umiem.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD - przez Alfik - 01-26-2013, 12:43 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości