02-07-2013, 12:32 AM
(02-07-2013, 12:08 AM)PatNewski napisał(a): Cześć,Ładny (tylko złoto nie wzbudza mojego entuzjazmu)
forum obserwuję już jakiś czas - nigdy się nie udzielałem - aż nagle potrzebuję pomocy co do mojego Spectora.
Mam takiego Spectora Euro
i zastanawiam się nad zmianą przetworników (a później pewnie i preampu). Pod uwagę póki co brałem SD Bass Lines Passive Phase II. Potrzebuję zdecydowanie bardziej uniwersalnego brzmienia niż niezbyt ciekawe połączenie EMG + TonePump - tam gram bluesa, tam progresywę, trochę jobów, a instrumentu nie chciałbym się pozbywać, bo żaden gryf mi tak dobrze nie leżał pod ręką (niesamowita jakość wykonania, instrument prosto z wystawy firmy na NAMM).

Proste rozwiązanie: bierzesz set quad-coil Delano SBC 5HE-S4, ładujesz master volume, blend i dwa 6-scio pozycyjne selektory rotacyjne. W ten sposób robisz totalnie pasywną maszynkę, która zawiera charakter wszystkich kombinacji basów (JJ, HH, PP, rPrP i możliwoych kombinacji) z możliwością ustawienia proporcji wybranej kombinacji.

Jak za dużo śliwek w cieście dla Ciebie, to zrób chociaż przełączanie na 3-pozycyjnych selektorach rotacyjnych (szeregowo/równolegle, single).