02-07-2013, 08:56 AM
(02-07-2013, 08:50 AM)PatNewski napisał(a): Fakt, nie zauważyłem. Próbki na stronie brzmią świetnie. O Nordstrandach też myślałem, ale Delano nie wpadło mi wcześniej do głowy. Co za dużo opcji to niezdrowo...
Tzn ja myślałem o podobnym manewrze na Spectorze jak Ty - wyjebać wszystko i zrobić full pasyw ale na przetwornikach z górnej półki. Dlatego rzuciłem Ci w zasadzie przesortowane rozwiązania. Opcji na rynku jest w chuj... ale myślę, że ceramiki od Delano i alnico5 od Nordstranda powinny zamknać krąg poszukiwań

Jak do tego zrobisz jedną z opcji przełączania cewek, które proponowałem + blend - dostaniesz coś zbliżonego do pasywnej korekcji parametrycznej.
Moim zdaniem to najlepiej zmienia charakter instrumentu. Preamp masz w headzie, do tego milion opcji outboard

Swoja drogą, te obecne pickupy z wyłączonym preampem (możesz to zrealizować zmieniając pot volume na push-pulla), mogłyby Cie jeszcze zaskoczyć, przełączone na single.

Ja miałem aktywny set EMG J w jazz basie i bardzo fajnie grały bez żadnych preampów.