05-07-2013, 12:14 AM
(11-09-2011, 10:07 PM)obserwacja napisał(a): Przesiadłem się właśnie z SWR-a w sumie dwóch tzn Workingman`s 2004 i sm500 na Galliena Kruegera 700 RBII
Gram na 4 strunowym precissionie 30 letnim i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony. też żongluję sprzętem jak niektórzy z was, były marki, ampegi, eSWueRy itp.
Na chwilę obecną przede wszystkim jestem zadowolony z uniwersalności tej głowy. sekcja Eq nie pompuje zbytnio jak to w Markbassie i nie ma tej żyletki SWR. Sekcja contour i presence nieoceniona. No i miks volume z boostem daje na prawdę rade.
Oczywiście są i minusy. to brak wejścia słuchawkowego i w sumie teraz nie wiem czy ten charakterystyczny sound można uznać za wadę. mi akurat cholernie podoba się ten osadzony bas.
Jak ustawiacie swoje RB ? ja po paru dniach mam juz swojego faworyta.
volume - 3/4
contour- 1/4
presence - 3/4
EQ - lekko podbity low-mid
Boost - 1/5
Wiem, że odkopuję, ale jak padło zapytanie to chętnie odpowiem
VOL na godzinie 9-11
Contour - max
presence - na 12
Treble również na 12 do 15
hi-mid różnie... ale raczej skręcony na zero
Low-mid do końca
Bass między 15 a fullem
Boost na 9tej
Woofer na maksa
Wysoko raczej nie gram, a efekt jest taki, że w naszej sali prób kanapa czasem chce odfrunąć, tego mój były wzmak ampeg svt-3 pro nie potrafił
https://www.facebook.com/Statysci Zapraszam na profil Bandu, w którym czynię basy 
Lewicki Socher's Custom P-Bass, Birdland Loxia B5, Fender Standard Jazz Bass 5 Mexico-->Gallien-Krueger 700RB-II-->NoisyBox Custom Moro 1000W 4x10 + NoisyBox Custom Moro 1x15 300W.
Lewicki Socher's Custom P-Bass, Birdland Loxia B5, Fender Standard Jazz Bass 5 Mexico-->Gallien-Krueger 700RB-II-->NoisyBox Custom Moro 1000W 4x10 + NoisyBox Custom Moro 1x15 300W.