07-20-2013, 03:49 PM
(07-20-2013, 03:17 PM)dr_kciuk napisał(a):(07-20-2013, 03:04 PM)solartron napisał(a): Może i wyobraźnia mnie zawodzi, ale umieściłeś próbkę w temacie, w którym ocenia się próbki. Ta którą zamieściłeś jak dla mnie (i jak czytam chyba nie tylko dla mnie) jest słaba - ważne, że dla Ciebie wszystko się zgadza - wszak to Twój basDoskonale zdaję sobie sprawę jaki jest temat....Jeśli zabierasz w nim głos to zrób to w sposób merytoryczny,a nie tylko na zasadzie lubię-nie lubię bo to nic nie wnosi ,a tylko wpisuje się w klimat malkontenctwa i ogólnoforumowego p...lenia....
Ok wedle życzenia.
Co mi się podoba - wykonanie próbki - zawodowe.
Co mi się nie podoba - na próbce bas ma typowe pasma dla współczesnych fenderów (których trochę miałem okazję przemielić) - kartonowy środek, matową górę mało dynamiczny bas. Krztusi się przy mocnym ataku - słychać to zwłaszcza przy mocnym slapowaniu Marcina.
Słyszałem sporo lepszych próbek japońskich kopii jazzów.
Mateusz pokazuje, że jednak można nagrać dobre próbki.
Reasumując - próbki są dla mnie słabe i boję się pomyśleć jak by zabrzmiał ten sam zestaw w rękach amatorskiego a nie zawodowego basisty - ale moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga