08-01-2013, 09:23 AM
(07-31-2013, 09:31 PM)Alfik napisał(a):(07-20-2013, 03:49 PM)solartron napisał(a):(07-20-2013, 03:17 PM)dr_kciuk napisał(a):(07-20-2013, 03:04 PM)solartron napisał(a): Może i wyobraźnia mnie zawodzi, ale umieściłeś próbkę w temacie, w którym ocenia się próbki. Ta którą zamieściłeś jak dla mnie (i jak czytam chyba nie tylko dla mnie) jest słaba - ważne, że dla Ciebie wszystko się zgadza - wszak to Twój basDoskonale zdaję sobie sprawę jaki jest temat....Jeśli zabierasz w nim głos to zrób to w sposób merytoryczny,a nie tylko na zasadzie lubię-nie lubię bo to nic nie wnosi ,a tylko wpisuje się w klimat malkontenctwa i ogólnoforumowego p...lenia....
Ok wedle życzenia.
Co mi się podoba - wykonanie próbki - zawodowe.
Co mi się nie podoba - na próbce bas ma typowe pasma dla współczesnych fenderów (których trochę miałem okazję przemielić) - kartonowy środek, matową górę mało dynamiczny bas. Krztusi się przy mocnym ataku - słychać to zwłaszcza przy mocnym slapowaniu Marcina.
Słyszałem sporo lepszych próbek japońskich kopii jazzów.
Mateusz pokazuje, że jednak można nagrać dobre próbki.
Reasumując - próbki są dla mnie słabe i boję się pomyśleć jak by zabrzmiał ten sam zestaw w rękach amatorskiego a nie zawodowego basisty - ale moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga
Absolutnie się z Tobą Pawle zgadzamnic dodać nic ująć
Bas słaby czy próbka chujowo nagrana?..A może jakby płytkę odkręcił byłoby ok??
Ja amator rozmawiałem z zawodowcem i powiedział ,że cytuję: "pier...cie farmazony"...

Od siebie dodam,że dla mnie jest to skłonność do egzageracji i niczym nie uzasadnione przekonanie o własnej nieomylności...
Pal licho ten bas,na BassChacie jakoś nikt mi nie zarzucił ,że ma kartonowy środek itd...Może przez grzeczność

Chciałbym skasować swój profil ale nie wiem jak...Nie odpowiada mi ta aura "towarzystwa wzajemnej adoracji"...