11-02-2013, 02:33 PM
(11-02-2013, 02:27 PM)Gorewolf napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=r2wANEa__...e=youtu.be
nagrałem filmik z TE, który łyknąłem na allegro (w ramach wymiany innego sprzętu który mi nie podszedł)
a nagrałem go głównie po to, żeby pokazać sprzedawcy co nie gra... i pytanie do ludzi którzy się bardziej znają ode mnie - te dwa potencjometry które trzeszczą są od lampy, jeden potek 'drive' nawet jak by nie łapie w niektórych momentach
to jest kwestia rzeczywiście samych potencjometrów, czy może coś poważniejszego się tam dzieje z tym wzmakiem? w jednym momencie słychać nawet jak sygnał niknie, i dopiero po ruszeniu potka zaczyna się odzywać
bo zastanawiam się właściwie co robić w tej sytuacji, wzmak wziąłem za 2600, na aukcji 'stan techniczny bdb' nie było ani słowa o tych problemach... wzmak mi bardzo leży i wolałbym go zostawić, ale nie wiem sam czego oczekiwać od sprzedawcy, nie wiem jakie były by koszta naprawy etc.
poradźcie coś - żądać kasy i odsyłać? zostawić i niech sprzedawca wróci część kasy na potencjalną naprawę?
co najśmieszniejsze - sprzedawca to również serwis sprzętu muzycznego - nie wiem jak sprawdzają sprzęt który wystawiają... stack marshalla który od nich miałem również miał problem (jeden głośnik w kolumnie 4x10 lekko trzeszczał, ale niby zamówili taki sam u producenta i mieli przysłać)
forumku help
Pachnie kiepskiej jakości potencjometrem, który zdechł
Jak się poczuwają i są serwisem to odeślij do nich na wymianę tych dwóch potencjometrów
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"