(12-04-2013, 01:53 PM)bassbubek napisał(a): Fajny instrument . Nie podoba mi sie wykonczenie miejsca pod siodelko i krzywo wyszlifowany (przetarty) fornir na glowce , zamierzasz cos z tym zrobic czy tak zostawisz? Jakie to drewno na podstrunnicy?
Edyta:
Lakierowanie gryfu przed wierceniem otworow na klucze to troche blad w sztuce. Jezeli wiertlo ci popaskudzi fornir wychodzac to bedziesz mial niezla zabawe.
poprawię pilnikiem jeśli trzeba będzie..... co do otworów pod klucze , to lepiej mi się polerujuje lakier jak jest cała powierzchnia równa , bez zbędnych otworów, to samo robę z kieszeniami na pikapy, najwpierw poleruje cały korpus, a potem frezuję , minimalne ubytki i odpryski poprawiam delikatnie lakierem , nie mam z tym problemów
(12-04-2013, 09:36 AM)groza napisał(a): Piękne, ale ta grubość to masakra - ręka mnie boli jak na to patrzę
ale jak rezonuje.... bajeczka
(12-04-2013, 09:32 AM)Basstard napisał(a): Ależ to będzie zacne. Tylko ten gryf megapotężny.
wiem że to kawałek kloca, ale ja uwielbiam takie gryfy, czuje że coś mam w łapie...