(09-11-2010, 07:04 AM)karolnroll napisał(a): Wzmacniacz sprzedaje użytkownik starego forum - veryn. Moc tego head to 2 x 250watt przy 4ohm. Rozmawiałem przez telefon i ponoć head jest w dobrym stanie, tzn. nie brumi, nie szumi, jest moc i wszystko gra. Jednak, tak jak napisałeś Marku, obawiam się, że ze względu na wiek mogą się pojawić jakieś niechciane historie. Jak jest z wytrzymałością tych wzmacniaczy i dostępnością części? Niestety nie mam możliwości żeby go ograć, head jest w Toruniu...Z mocą to trzeba wyjaśnić - nie słyszałem o tym wzmacniaczu aby miał dwie końcówki (i to 250W każda). Czy on może zrobić zdjęcie wnętrza? I tyłu wzmacniacza. Bedzie widać ile jest tych końcówek. Defence, słyszałeś o takiej wersji?
SVT 3 również biorę pod uwagę. Czy ten trace potrafi "warknąć" podobnie do svt3?
Stare Trace'y mają właśnie ze względu na wiek różne niechciane historie ale są wytrzymałe i większość części jest dostępna. Kłopot jest głównie z tranzystorami mocy, nasadkami na potencjometry, gałkami, gniazdami (z podświetleniem), świetlówkami.
Myślę, że Trace dopiero potrafi warknąć ale to sprawdzałem z kolumnami Trace'a. Chyba znacznie bardziej niż Ampeg.
Główna różnica pomiędzy tym wzmacniaczem a SVT3Pro jest taka, że Ampeg po przeglądzie będzie prawie jak nowy, a Trace po przeglądzie będzie wciąż starym wzmacniaczem. Ale wielu basistom to nie przeszkadza.
A skąd jesteś? Ja bym jednak poświęcił dzień na pojechanie i sprawdzenie wzmacniacza. Cena dla mnie wciąż za wysoka i moc też przesadzona.
Marek