09-11-2010, 07:45 AM
(09-11-2010, 07:34 AM)Markus napisał(a): Z mocą to trzeba wyjaśnić - nie słyszałem o tym wzmacniaczu aby miał dwie końcówki (i to 250W każda). Czy on może zrobić zdjęcie wnętrza? I tyłu wzmacniacza. Bedzie widać ile jest tych końcówek. Defence, słyszałeś o takiej wersji?To jest model AH500x series 6 - 2 x 250 watt full range lub bi-amp nie ma opcji bridge.
Stare Trace'y mają właśnie ze względu na wiek różne niechciane historie ale są wytrzymałe i większość części jest dostępna. Kłopot jest głównie z tranzystorami mocy, nasadkami na potencjometry, gałkami, gniazdami (z podświetleniem), świetlówkami.
Myślę, że Trace dopiero potrafi warknąć ale to sprawdzałem z kolumnami Trace'a. Chyba znacznie bardziej niż Ampeg.
Główna różnica pomiędzy tym wzmacniaczem a SVT3Pro jest taka, że Ampeg po przeglądzie będzie prawie jak nowy, a Trace po przeglądzie będzie wciąż starym wzmacniaczem. Ale wielu basistom to nie przeszkadza.
A skąd jesteś? Ja bym jednak poświęcił dzień na pojechanie i sprawdzenie wzmacniacza. Cena dla mnie wciąż za wysoka i moc też przesadzona.
Marek
Dlaczego ampeg po przeglądzie będzie jak nowy a trace po przeglądzie wciąż będzie stary? Nie kumam?