09-21-2014, 01:33 PM
(09-21-2014, 12:36 PM)Alfik napisał(a): Nie wiem, czy wymyślono coś głupszego w historii wytwarzania instrumentów niż postarzanie.
Rzygać mi się chce jak widzę nowe postarzone instrumenty.
Wygląda to po prostu obrzydliwie.
Rozumiem, że kolesiowi z The Rolling Stones może się przydać taki instrument jak sobowtór sceniczny jego starego tele, który wyciąga już tylko do nagrań...
kiedyś złożyłem firmie fender nawet życzenia na facebooku... miały sporo tzw like'ów
Fender Please... make instruments which sound like old ones and look like new ones instead of making instruments, which sound like new ones and look like old ones...
Postarzane basy to faktycznie zboczenie. Bez dwoch zdan. Dochodzi do tego , ze sa firmy , ktore twojego nowego Fendka albo Sadowskiego zmieszaja z gownem za jedyne kilkaset dolarow...
Ale trend jest trendem , coraz wiecej osob , chce wygladac na scenie (lub poza nia) na weteranow tras koncertowych. Takie instrumenty produkuje sie od setek lat , nie jest to nowe. Mam stare lutnicze ksiazki , gdzie sa opisy postarzania skrzypiec...
Nie mozesz realizowac tylko tych nagran , ktore Ci sie podobaja. Tzn niektorzy moga ale ich na to stac... Instrumenty typu "aged" to jedyne moje ustepstwo w kierunku tzw komercji. Nie bedzie ich wiele.
(09-21-2014, 12:48 PM)Basstard napisał(a): Kwestia gustu, też nie lubię, ale nie zmienia to faktu, że to, co robi Zenek, zasługuje na srogi RISPEKT.
A propos Fejsa - zlikwidowałeś profil?
Nie znajduje sie w konwencji fejsa . To nie moj swiat , probowalem cos tam zrobic ale sie nie udalo.