07-08-2015, 04:15 PM
(07-08-2015, 07:33 AM)Kapral napisał(a): Dobry wzmacniacz lampowy, więc musi brzmieć dobrze (i lampowo), natomiast sposób w jaki mówisz przypomina mi za bardzo takie telewizyjne gadanie z kartki. Akcent nie jest żadnym problemem, bo wszystko jest zrozumiałe, ale jakbyś mówił trochę bardziej naturalnie, to byłoby idealnie :d.
Zgadzam sie,slychac taki troche angielski jak z generatora mowy z komputera.Nie ma jednak zmiluj,ja ucze sie angielskiego od 7 roku zycia,a pracuje po angielsku z brytyjczykami od 8 lat na codzien,zmierzam do tego ze gosc z Southampton pytal gdzie sie uczylem angielskiego,bo mam tak czysty akcent i jestem bardzo biegly(wedlug niego,ja wiem jak wiele mi brakuje).Jezyka czlowiek sie nie nauczy szybko,na to trzeba czasu i warunkow.Connected speach,linking r i j,glosek z ang.sie czlowiek moze nauczyc najszybciej siedzac za granica,lub z nativami i gadajac co dzien. Na dobrej filologii pewnie też,ale coś ekstra IMHO mozna z jezykiem osiagnac tylko w native community.Ale ja nie mam mgr czy dr z filologii więc pewnie gadam bez sensu,a 10 lat doświadczen z angielskim to tylko źle określony pogląd i wielka generalizacja.
Filmik na zrozumialym poziomie i nic wiecej nie trzeba,zagranica sie ucieszy.Adrian mowi z mocnym niemieckim akcentem po ang.i nikt nie narzeka.Keep up the good work.Jak wspomnial miklo z hindusami jest gorzej,my mamy mniej niezrozumialy negative transfer.
Edited for the watch(those that hide behind the wall).