01-03-2011, 01:18 PM
(09-28-2010, 02:15 PM)mrbass napisał(a): Czy ktoś z was bawił sie tym programem?
Ja robię na tym aranże. Konkretnie na Metal Foundry SDX (rozszerzenie do SD 2.0). Próbki są 24-bitowe co ma spore znaczenie jeśli chodzi o głębię (poprzednie próbki do EZDrummera brzmia płasko przy tych - brakuje im naturalnego "powietrza"). Sampler ma rozbudowany mikser, z busami i insertami, wewnętrzne wtyczki typu kompresor, eq, transient itd. Jest ich 5 szt. Można zrobić własny routing i wysłać do DAW albo skorzystać z gotowych presetów (jak dla mnie są zbyt rozpoznawalne więc kicha). Fajnie wychodza radimenty werblowe i nie tylko - kwestia opanowania edytora MIDI w DAW (robię pod Sonarem 8.5).
Toontrack to nie jedyny sampler. Równie dobre bębny robi Steven Slate, BFD, Ni Battery itp. Jak jest cięzko nagrac żywe bebny/brak pałkera - rozwiązanie jak złoto. Nawet do wybicia paru patternów do ćwiczenia z basem się nadaje od ręki.
BTW - bez min 2GB RAM nie ma co podchodzić... np ustawienie przepływu na chamber, ambient close/far dopycha strasznie dużo do pamięci. Nawet z podstawowym zestawem idzie zapchać RAM w 3/4...
A propos - ciekawą muzykę robicie. Zainteresowała mnie.