paski straplocki itd.
Niby nic a jak pomaga w graniu i bezpieczeństwie instrumentu,podajcie jakie posiadacie jakie paski i S-Locki (chętni wklejać zdjęcia) jakie polecacie i dlaczego,przykłady innych zaczepów pasków jakie byście chcieli itd, mnie podoba się przymocowanie paska takie jak ma Zakk Wylde i Sharlee D'angello.
Odpowiedz
straploki z kapselkow rzadza.
Odpowiedz
z Schallera rządzą. A pasek to tylko Liszko.
Oficjalne wideło !!!! Smile
http://www.myspace.com/masticatepoland

PRODUCENCIE SPRZĘTU, To jest miejsce na TWOJĄ reklamę !!!
Odpowiedz
(05-06-2010, 01:19 PM)buli napisał(a): straploki z kapselkow rzadza.
Możesz rozwinąć? Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
W poprzednim basie miałem straplocki Dunlopa. Spisywały się świetnie, nigdy mnie nie zawiodły. Czasem jak mnie poniesie na scenie to nawet podskoczę sobie, więc tym bardziej są ok.
Obecnie mam Schallery (od 2 miesięcy) i póki co też wszystko w najlepszym porządku.

Jedyna sensowna różnica wynikająca z użytkowania obydwu modeli jaką mogę wymienić to fakt, iż Dunlopy są wygodniejsze w odpinaniu.
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(05-06-2010, 01:29 PM)miklo napisał(a):
(05-06-2010, 01:19 PM)buli napisał(a): straploki z kapselkow rzadza.
Możesz rozwinąć? Big Grin

techy z basooffki Wink
http://basoofka.net/node/6066
Odpowiedz
straplocki shallery, ale one z czasem się wyrabiają. paski to lubiłem liszko do momentu w którym mi nie podali (po 3 tygodniach od mojego maila) ceny 350zł i 3 miesięcy oczekiwania za prosty pasek z cienkiej skóry Wink
Odpowiedz
(05-06-2010, 01:59 PM)groza napisał(a): 3 miesięcy oczekiwania za prosty pasek z cienkiej skóry Wink

Bo w dzisiejszych czasach ciężko o dobrą skórę z krowy... ale jeszcze ciężej o dobrą krowę Wink
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Pasek mam szeroki skórzany... taki jak patron (były, niebyły, nie wiem). Żeby nie było - pasek kupiła mi dziewczyna, ja o niczym podobnym nie wiedziałem (ona zresztą też nie).

Co do straplocków - mam dunlopy, które mnie jeszcze nigdy nie zawiodły. Mam również same kołki do schallerów, ale nie mam zaczepów do nich także narazie sobie grzecznie siedzą w pudełeczku. Kiedyś przetestuje.
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
A ja używam paska Fendera, który dostałem razem z basem, a straplocków aktualnie nie mam, bo otworki w pasku się nie wytarły jeszcze i skoro zdejmując pasek muszę użyć sporej siły, to sam nie spada póki co. Smile Jak się wyrobi, to kupię pewnie Schallery, bo mam takie w gitarze i dają radę mrgreen
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
straplocki najlepsze sa z uszczelek.
Odpowiedz
Ja mam pasek od maczosa i straploki boston. Dają rade. Nigdy nie miałem klucza żeby je porządnie zakontrować, więc mi się te magiczne nakrętki pogubiły (tylko kontry).
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz
Mój pasek, (tak sobie teraz policzyłem) ma już 13 lat i nie zamierzam go zmieniać, skórzany 8-centymetrowy, normalnie należy już do rodziny Smile
A ostatnio zafundowałem sobie staplocki schallera, jeszcze nie były testowane w boju, więc się za bardzo nie wypowiem, ale wygląda że będą sprawdzały się całkiem dobrze.
Odpowiedz
W jednym basie mam Schallery, w 2 pozostałych zwykłe zaczepy. Nie zniszczyłbym żadnego basu dunlopami, paskudny system montażowy wymyślili.
Odpowiedz
Ja od dwóch lat używam bezproblemowo straplocków firmy Boston Emotka_2755
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości