Liczba postów: 798
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Niby nic a jak pomaga w graniu i bezpieczeństwie instrumentu,podajcie jakie posiadacie jakie paski i S-Locki (chętni wklejać zdjęcia) jakie polecacie i dlaczego,przykłady innych zaczepów pasków jakie byście chcieli itd, mnie podoba się przymocowanie paska takie jak ma Zakk Wylde i Sharlee D'angello.
Liczba postów: 201
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
straploki z kapselkow rzadza.
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
z Schallera rządzą. A pasek to tylko Liszko.
Liczba postów: 3843
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
05-06-2010, 01:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2010, 02:05 PM przez Pecu.)
W poprzednim basie miałem straplocki Dunlopa. Spisywały się świetnie, nigdy mnie nie zawiodły. Czasem jak mnie poniesie na scenie to nawet podskoczę sobie, więc tym bardziej są ok.
Obecnie mam Schallery (od 2 miesięcy) i póki co też wszystko w najlepszym porządku.
Jedyna sensowna różnica wynikająca z użytkowania obydwu modeli jaką mogę wymienić to fakt, iż Dunlopy są wygodniejsze w odpinaniu.
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
Liczba postów: 3843
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
(05-06-2010, 01:59 PM)groza napisał(a): 3 miesięcy oczekiwania za prosty pasek z cienkiej skóry 
Bo w dzisiejszych czasach ciężko o dobrą skórę z krowy... ale jeszcze ciężej o dobrą krowę
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
Liczba postów: 402
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Pasek mam szeroki skórzany... taki jak patron (były, niebyły, nie wiem). Żeby nie było - pasek kupiła mi dziewczyna, ja o niczym podobnym nie wiedziałem (ona zresztą też nie).
Co do straplocków - mam dunlopy, które mnie jeszcze nigdy nie zawiodły. Mam również same kołki do schallerów, ale nie mam zaczepów do nich także narazie sobie grzecznie siedzą w pudełeczku. Kiedyś przetestuje.
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.
Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Liczba postów: 4840
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
straplocki najlepsze sa z uszczelek.
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
05-06-2010, 06:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2010, 07:39 AM przez benkai.)
Ja mam pasek od maczosa i straploki boston. Dają rade. Nigdy nie miałem klucza żeby je porządnie zakontrować, więc mi się te magiczne nakrętki pogubiły (tylko kontry).
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Liczba postów: 2419
Liczba wątków: 36
Reputacja:
1
W jednym basie mam Schallery, w 2 pozostałych zwykłe zaczepy. Nie zniszczyłbym żadnego basu dunlopami, paskudny system montażowy wymyślili.