Liczba postów: 1262
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
10-06-2010, 03:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2010, 03:24 PM przez SUVV.)
Panowie...
mam problem i nie wiem co robić?
Pewien Allegrowicz wystawił efekt na Allegro z ceną minimalną z zastrzeżeniem, iż jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta to rozpatrzy najwyższą ofertę.
Cena nie została osiągnięta więc jako osoba, która zaoferowała najwięcej skontaktowałem się ze sprzedawcą. Ustaliliśmy że cena z aukcji go satysfakcjonuje, ja wpłacam kasę a on wysyła efekt. Kwota 630zł z przesyłką...
Pieniądze miał w czwartek 30.09 wieczorem na koncie, co potwierdził w piątek. Paczkę miał nadać również w piątek...
W poniedziałek pierwszy raz próbowałem się z nim skontaktować telefonicznie, nie odebrał. Dziś mamy środę, każdego poprzedniego dnia dzwoniłem po kilka razy i pisałem sms-a (łącznie z telefonem z zastrzeżonego numeru), wysłałem maila i nic... Dziś zdobyłem na podstawie adresu telefon domowy, odebrała prawdopodobnie żona, lecz jakoś dziwnie i wykrętnie tłumaczyła że coś mąż wysłał ale nie wie, powtórzy mężowi że dzwoniłem itp...
Teraz jestem w czarnej dupie, nie wiem co robić?
Mam printscreeny aukcji, dowód przelewu oraz maile, które wysłałem i jeden jego z danymi...
Facet jest (wg. adresu) z Bytomia, może jest ktoś z okolic ul. Nickla??
Proszę Modów o nie usuwanie tematu, jak sytuacja się rozwiąże to sam go usunę.
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
ja nie zamierzam go usunąć, bo sprawa wygląda na poważną.
Jeżeli masz całą korespondencję, razem ze screenami aukcji, to może zacznij od zgłoszenia tego do allegro. A skoro on wysłał efekt w poniedziałek, to może po prostu jutro dojdzie, więc daj mu trochę czasu.
Liczba postów: 1262
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
10-06-2010, 03:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2010, 03:41 PM przez SUVV.)
Dzięki...
planuję dać mu trochę czasu natomiast chciałbym zasięgnąć opinii, jest to dziwna sytuacja biorąc pod uwagę brak reakcji na telefony i smsy, wcześniej jak dzwoniłem odbierał...
P.S komentarzy mało ale same pozytywne, za sprzedaż i kupno.
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
a jak tam jego komentarze na allegro? Może miał już wcześniej jakieś "problemy". A z tym nie odbieraniem telefonów, to faktycznie dziwna sprawa.
Liczba postów: 6156
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Obawiam się, że Allegro może się wypiąć na sprawę, bo aukcja de facto nie została przez Ciebie wygrana. Ale spróbować warto, tylko poczekałbym jeszcze parę dni.
Nie została wygrana, ale sprzedający zaznaczył, że rozważy cenę końcową, nawet jeśli nie osiągnie minimalnej. Poza tym SUVV z nim mailował i się dogadali, więc ma podstawę do reklamacji.
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
poczekaj troche, jak nie dojdzie masz domowy telefon - postrasz policją
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
A może napisz skąd jest ten gość - w razie czego może się ktoś z forumowiczów przejść i odwiedzić go osobiście
(10-06-2010, 03:16 PM)SUVV napisał(a): Facet jest (wg. adresu) z Bytomia, może jest ktoś z okolic ul. Nickla??
czytaj ze zrozumieniem...
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Nah, za szybko leciałem po tekście akapitami, nie linijkami
Skoro jednak znaleziony został też jego telefon i się zgadza, to raczej mieszka pod tym adresem.
Liczba postów: 201
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
imo, wyluzuj do konca tygodnia, probuj dzwonic a potem sie martw. mogl wyslac w piatek wieczorem, jak zapomnial dokleic priorytet to elo. zadzwon tez na poczte czy przypadkiem listonosz nie byl a awizo nie zapomnial wypisac.
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
myślę, że allegro się odetnie od sprawy de facto transakcja dokonana została poza allegro. pomoże natomiast policja: maile i historia płatności w bankowości będą dowodem w sprawie.
Liczba postów: 350
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
10-06-2010, 04:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2010, 04:28 PM przez sero.)
Moim zdaniem brakuje Ci cierpliwosci. To nie jest miesiac zwloki. Moze zapomnial wyslac, ale glupio mu bylo sie przyznac.
Jesli jednak Twoje obawy sie potwierdza - druk przelewu i meili, gdzie dogadujecie warunki tranzakcji i na policje. Oni zajma sie reszta. Mi sie udalo w ten sposob odyskac kase, mimo, ze deal ustawiony rowniez poza aukcja.
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Ja miałem taką samą sytuacją, z tym, że na 1150 zł. Sprawa zgłoszona na policję, umorzona po ok miesiącu ze względu na niemorzność znalezienia sprawcy (mimo podania przeze mnie adresu gościa na policji), a po półtora roku, gdy już zapomniałem o sprawie i porzegnałem z kasą przychodzi list z sądu z wezwaniem na rozprawę, bo znaleźli sprawcę- okazał się być 18 latkiem, który naciągał ludzi przez allego. Kasę po jednej rozprawie odzyskałem. A k&&*^ z nerwów to myślałem, że osiwieje przez tą całą aferę.
Liczba postów: 1409
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
10-06-2010, 08:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2010, 08:39 PM przez Sebastian-J.)
Też mi się wydaję, że powinieneś odczekać do końca tygodnia, tj do piątku. Miałem z dwie sprawy, że poczta polska małe paczki bardzo długo trzyma... dziwne. W każdym przypadku przychodziły one po tygodniu od wysłania przez sprzedającego.
A jeśli ściemnia gościu, nie odbiera telefonów, itd, itp. to trzeba grzecznie poinformować o konsekwencjach.
|