co wam sie nie podoba? co sie wam podoba?
widze, ze poziom frustracji fabiana siegna zeniutu, ciagle czuje sie "pokrzywdzony" - dlaczego?

sa glosy o przesadzonej moderacji - napiszcie o jakie wypadki chodzi.

sa tez glosny o braku dostatecznej moderacji (jak w watku o sraniu).

takze ja kurwa nie wiem, co biego i powoli zaczyna mnie ta sytuacja draznic. moze wspolna dyskusja pozwoli wypracowac jakies rozwiazania..

zdecodowanie nie chcialbym, zeby to forum zblizylo sie do basoofki, ale brak jakichkolwiek regul doprowadzi do upadku (jak w przypadku forum WD).

Odpowiedz
Przed chwilą dostałem ostrzeżenie,owszem słusznie,nie zauważyłem,mój błąd... ale nie wrzuciłem mojego ogłoszenia w KSZ dzień po dniu,czy nawet kilku tylko po 6,no ale chuj, szkoda tylko że je od razu usunięto,a nie jestem jakimś bandziorem i nigdy nie łamałem regulaminu.

Co mi się podoba - jest dobrze, bo forum czyta się przyjemnie i nie czuć jakoś przesadzonej cenzury. Basoofka stoi otworem na tych którym tu nie odpowiada.
Odpowiedz
regulamin obowiązuje każdego. można wrzucać ogłoszenie raz na tydzień, a to jest 7, a nie 6 dni. temat był już wałkowany milion razy.
Odpowiedz
ja bylbym za tym zeby moderatorzy zamiast sami sadzic offtopy przenosili je do mordki
Odpowiedz
WD nie upadło, tylko zostało świadomie zamknięte, a to duża różnica.

Mocna moderacja KSZ jest dobra, bo tam bałagan by narastał.

Zaczyna mi brakować luzu WD. Po co zwracać uwagę na delikatne offtopy? To tworzy klimat, jak słusznie zauważył MrPapaBear barowy.

Przecież to tylko forum o basach, świata nie zmieniamy, co przeszkadza mały wyluzowany off nawet w poważnym temacie?

Dzięki temu jest bardziej kumpelsko i można poznawać ludzi.
Odpowiedz
(10-17-2010, 11:27 AM)Gruby napisał(a): Zaczyna mi brakować luzu WD. Po co zwracać uwagę na delikatne offtopy? To tworzy klimat, jak słusznie zauważył MrPapaBear barowy.

a to nie dlatego zamknięto WD?chytry
Zapnij pasy, do całkowitej negacji istnienia pozostały 4 posty.

http://majorkong.bandcamp.com/
Odpowiedz
ale dziecko, nikt nie usunął żadnego Twojego posta. wyluzuj, bo się spocisz.
Odpowiedz
(10-17-2010, 11:29 AM)Fabian napisał(a): Czy ja narzekam? NIE, NIE CZUJE SIE POKRZYWDZONY BO TO FORUM, tylko forum. Ale mam prawo wiedziec, dlaczego ktos usuwa moje posty!

Jak ten ktos nie ma jaj, to niech chociaz pw napisze.

Nie szalej, Huber napisał Ci, że forum wskazuje że sam usunąłeś.

Może nie zauważyłeś, że niechcący kliknąłeś ikonkę kasowania posta.
Odpowiedz
(10-17-2010, 11:27 AM)Gruby napisał(a): WD nie upadło, tylko zostało świadomie zamknięte, a to duża różnica.

Mocna moderacja KSZ jest dobra, bo tam bałagan by narastał.

Zaczyna mi brakować luzu WD. Po co zwracać uwagę na delikatne offtopy? To tworzy klimat, jak słusznie zauważył MrPapaBear barowy.

Przecież to tylko forum o basach, świata nie zmieniamy, co przeszkadza mały wyluzowany off nawet w poważnym temacie?

Dzięki temu jest bardziej kumpelsko i można poznawać ludzi.

+1

Strasznie wkurza mnie usuwanie postów, to tak jakby ograniczać wolność słowa i wprowadzać cenzurę. Na WD zawsze każdy mógł powiedzieć to co myśli, a jeśli pieprzył głupoty szybko prostowany był przez innych użytkowników.
Odpowiedz
(10-17-2010, 11:30 AM)domelius napisał(a):
(10-17-2010, 11:27 AM)Gruby napisał(a): Zaczyna mi brakować luzu WD. Po co zwracać uwagę na delikatne offtopy? To tworzy klimat, jak słusznie zauważył MrPapaBear barowy.

a to nie dlatego zamknięto WD?chytry

Nie.

Powody były inne.

I nie pytaj mnie jakie, bo to już nie ważne, a mnie nie chce się o tym pisać i nawet nie wiem czy powinienem.

Poza tym domyślam się, że doskonale wiesz dlaczego i nie próbuj mnie podpuszczać.
Odpowiedz
Akurat frustracją fabiana bym się nie przejmował mrnigger To taki typ człowieka, który wszystko bierze do siebie i mało mu żyłka nie pęknie przez najmniejszą głupotę. Ogólnie pyskate to i rozpieszczoneWink Jego sprawa, czekają go wrzody, zawał, wylew itd choć oczywiście mu nie życzę Wink

Mimo, że sam dostałem już upomnienie to uważam, że twarde zasady KSZ są ok.

Zbędne offtopy jak najbardziej przenosić do mordy, tutaj nie rejestruje się dziennie 20 nowych userów żeby wyskrobać wątek "jaki bas na początek?", chyba każdy mod ma swój dział do obronienia więc może się spokojnie tym zająćWink

Odpowiedz
no i teraz modelowa sytuacja w watku o gazie, doszlo do wycieczek slownych. i co z takim fantem robic? zostawic?Tongue

----
ot nie bardzo da sie przenosic do mordy, bo skrypt nie ma opcji przenoszenia postow z watku do watku Tongue
Odpowiedz
Mi się wszystko podoba, też dostałem ostrzeżenie w KSZ - w sumie za pierdołę ale słusznie. IMO offtop jest ok do czasu gdy nie przeradza się w jakieś hamskie dopierdzielanie sobie nawzajem, albo w obraźliwe podteksty.
Odpowiedz
W ogóle moim zdaniem moderacja jest tu cholernie silna - porównując liczbę userów i nowych postów tu i na basoofce, to macie jakieś 10 razy silniejszą moderację (na basoofce jest nas chyba 5 "czynnych" modów, z czego dwóch i tak się opieprza Wink + 1 admin).
Ja w ogóle na Twoim miejscu paka rozwiązałbym KSZ inaczej - na całym forum jest blokada na napisanie posta minutę po poprzednim - nie można w KSZ zrobić blokadę na posta w topicu na 7 dni? Wtedy odpada moderowanie i nikt do nikogo nie będzie mógł mieć pretensji.
Odpowiedz
Panowie... podobają mi się twarde zasady w KSZ (choć sam miałem starcie z Hubertem Wink - pozdrawiam Wink )...

Jestem w 100% za barowym klimatem i offtopy wcale nie niszczą wątku, dopóki nie zaczynają być dziecinne pt. "ale z Ciebie dupa"...

Natomiast jestem wielkim wrogiem walk publicznych bez jakichkolwiek zasad między użytkownikami, wrogiem nadmiernych wulgaryzmów i obelżywych gestów - Hubert, sorry, ale ta fotencja ze stopą pokazująca faka jest żenua - szczególnie że jesteś modem...

Fabian - proszę Cię, wyluzuj... to jest forum... Nawet jak się tu wqrwisz na kogoś to i tak mu w mordę przez monitor nie dasz... a nakręcanie spirali niczemu nie służy...
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości