Bravo: Mój pierwszy raz
Zgodnie z sugestią Mroka jedziemy. Zdięcia, filmy itp mile widzianeSmile Rok 1992 Smile pierwsze nagranie w pokoju na jamnika : perkusja polmuz i gitara wpięta w radio Smile później w garażu : polmuz + mikser własnej roboty do wzmacniacza i w trzech kanałach gitara +distorsion exar, deifl orlik i wokal (tak się wkuwał PUNK ROCK W OSTROŁĘCE)! Smile (zdjęć nie posiadam)
Na pewno nie było czegoś takiego.

www.facebook.com/aterrapl
www.aterra.pl
Odpowiedz
Hohner Rockwood, straszny grat. Do tej pory go gdzieś mam. mrgreen
I piecyk Hughes & Kettner, należący do lokalnego domu kultury. mrgreen
Jakoś 2004, albo 2005.

Zaraz znajde zdjęcia. mrgreen

MAM ZDJĘCIE: Ahahaha
[Obrazek: 15.jpg]
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
Moj pierwszy raz z basem byl w salce prob u kolegi, dal mi wtedy spectora rexa i wpiete to bylo w taurusa bądź warwicka. Do dziś pamiętam jak "daleki" ten gryf się wydawał.

Potem pierwszy bas zrobiłem z gitary klasycznej (i ja zniszczylem wtedy hehe). A taki pierwszy na poważnie bas to był jakiś wyrób lutniczy - obrzyn z korpusem z jakiegoś plastiku. Pamiętam, że bas kosztował 250zł, a struny do niego chyba 150zł, bo normalne się nie trzymały. miałem troche zonk, bo kupiłem 2 komplety normalnych strun i sie pozrywały bo był jakiś chujowy system mocowania. Potem mama sie zlitowała i kupiła mi za 150zł struny dobule ball end;d.

A to moj pierwszy zespół o dumnej nazwie piwnica 13:

[Obrazek: gXNfSuu.png] tu mam chyba 13 lat - na ten bas potem spadł słup.
Odpowiedz
1995 pierwszy w życiu własny bas - czerwony precel zrobiony z brzozy - mam go do dziś, niestety pręt poszedł się jebać i w chwili obecnej uczy się grać na nim siostrzeniecmrgreen

www.aterra.pl
Odpowiedz
2006-07 - Mayones z gryfem jak banan.

[Obrazek: 38557_1241339933159_1084643_n.jpg]

Z jednej z prób z tamtego okresu:

[Obrazek: 36801_1243921117687_1155990_n.jpg]

To chyba był kwiecień 2008...
Odpowiedz
Lato 2005, poznani na koncercie znajomi z sąsiedniego miasteczka mówią, że mają zespół ale nie mają basisty na co moja siostra wypaliła "Łukasz zawsze chciał grać na basie!" i zostałem przyjęty do zespołu.

Pierwszy bas kupiłem kilka tygodni później za 100zł od znajomego- czerwony precel z singlami, na główce kalkomania Peavey, most zamontowany jakieś 5cm za blisko gryfu, nie do wyregulowania, nigdy nie dowiedziałem się co to za bas. Sąsiad wyciągnął dla mnie z piwnicy wieżę Unitry, spaliła się przy pierwszym szarpnięciu, zmieniłem na Regenta z 2 pakami.

Graliśmy w zabytkowym pałacyku, w którym próby z chórem i zespołem renesansowym mieli kumple z zespołu. Grałem tam na W sweet15, zazwyczaj próby trwały od rana do wieczora z przerwą na obiad w postaci zupki chińskiej.
Odpowiedz
Z pierwszego koncertu zdjęć ze sceny nie mam - ta jest z trzeciego.

[Obrazek: k3pqxc.jpg]

Zespół nazywał się Rocznik Bieżący i grał gównorocka, a zaczął działalność w 2004, coś koło roku po tym jak złapałem za bas. Widoczny Prest Lang kosztował mnie 100 złotych. Big Grin

P.S.: Byliśmy ostatnią kapelą, która grała koncert w niepodległej Polsce Wink Debiutowaliśmy 30.04.04. tuż przed 22.00, czyli dzień przed wejściem do Unii Europejskiej. mrgreen
Odpowiedz
Można prosić o jakąś normalną nazwę tematu. Ta nic nie mówi.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Mayones B4 + Hartke B30. Bas dość szybko sprzedałem Wink
Odpowiedz
Czego nie kumasz w nazwie wątku? Smile Zbyt młody żeby pamiętać rubrykę mój pierwszy raz w nieśmiertelnym BRAVO?
(07-20-2014, 01:09 PM)obserwacja napisał(a): Można prosić o jakąś normalną nazwę tematu. Ta nic nie mówi.

www.aterra.pl
Odpowiedz
Zakwas, masz lepsze zdjecia tego basu? Czy mial mostki monorail i single J, w tym jeden po skosie?
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Pierwszy bas, jaki miałem w łapach, to był chyba ZAK, ten robiony na Spectora. Nie mam bladego pojęcia, w co to było wpięte, bo to była próba zespołu mojej panny z tamtych czasów, grały w sali lekcyjnej w szkole.

Pierwszy bas, jaki posiadałem, to był chyba NRDowski wynalazek, zrobiony był ze sklejki i oklejony jakimś gumowatym niebieskim czymś. Gryf był chyba grubszy niż szerszy, i kurewsko niewygodnie wyprofilowany. Na oryginalnym futerale był namalowany jakiś łeb kaczora. Nagłaśniałem się Laneyem Hard Core Max, i miałem Bass Distortion Exara mrgreen

Z pierwszym zespołem zagraliśmy dwa koncerty, na pierwszym (zakończenie roku szkolnego) zagraliśmy kawałki Iron Maiden, Metalliki, Acceptu i coś jeszcze, na drugim (dzień walki z narkotykami w tej samej szkole) na pewno było coś Dżemu i Led Zeppelin. Na żadnym nie mieliśmy wokalisty.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
fajne buty[/align]
[align=left]
(07-20-2014, 12:24 PM)Doman napisał(a): Hohner Rockwood, straszny grat. Do tej pory go gdzieś mam. mrgreen
I piecyk Hughes & Kettner, należący do lokalnego domu kultury. mrgreen
Jakoś 2004, albo 2005.

Zaraz znajde zdjęcia. mrgreen

MAM ZDJĘCIE: Ahahaha
[Obrazek: 15.jpg]

www.aterra.pl
Odpowiedz
(07-20-2014, 01:26 PM)Marcin S napisał(a): Zakwas, masz lepsze zdjecia tego basu? Czy mial mostki monorail i single J, w tym jeden po skosie?

Mostek monoraile, ale pickupy to jakieś soapbary były, a co?

[Obrazek: 6gbgp1.jpg]

Bekę mam sam z siebie. mrgreen

Chyba odzyskam sobie ten basik, bo wiem gdzie jest i coś na nim nagram. Big Grin
Odpowiedz
3 może 5 miesięcy grania

wcześniej nie grałem na żadnym instrumencie rok 1992 Wrocław trzecia klasa XIV LO. Ja byłem z matfizu, perkusista z biolchemu a gitarzysta z teatralnejSmile
pierwsza "poważniejsza kapela"

Majonez ZAK IBA (mam go do dziś) wzmacniacz regent 50

http://www.megatotal.pl/pl/project/item/aragorn

Moje pierwsze nagranie u mnie z garażu. Magnetofon kasetowy 2 mikrofony proporcje wyłącznie ustawieniem instrumentów. Wocal dograny przez mikser samoróbkę na drugi przelot

i uwaga jedyna okazja posłuchania Alfika grającego fragment slapem: nigdy później już się nie odważyłem tego zrobić publicznie:

http://www.megatotal.pl/pl/project/item/...-rewolucji

i jeszcze coś na deser:

http://www.megatotal.pl/pl/project/item/sunset-time

płakałem ze śmiechu jak słuchałem...

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości