Forum Pilicha nie będzie
dlatego forum nazywa sie "forum fanów forum woobie doobie"Big Grin
Odpowiedz
Honorowy patronat, posty w dziale studio i tak dalej - okej jak najbardziej.

Ale bez moderatury Smile

I pomysł z działami dla innych instrumentów jest chybiony, IMO.
Odpowiedz
tak jest! wladza w rece ludu!

a jak sie komus to bana mu i niech spierdala Wink mrgreen
Odpowiedz
odetnijcie w końcu tą pępowine
Grant Jazz Bass 1970>B.C. Rich Mockingbird Masterpiece>Ibanez SR 500 Custom Tongue>Zoom B3>Marshall MB 4410

MySpace

http://soundcloud.com/parasites-arecki/
Odpowiedz
nie mogę się powstrzymać ...

A NIE MÓWIŁEM ŻE NIE BĘDZIE ŻADNEGO FORUM?!

mrgreen

Teraz Paka ma nie lada zadanie, zmienić oblicze tego forum, a nam, mi, pozostaje mieć nadzieje że nazwa, design i poziom będzie ok - i nie będzie rozterek typu "może lepiej darować sobie uczestnictwo w forum?"TongueCool
Odpowiedz
No cóż, wielka szkoda, ale tgzw. rynek próżni nie znosi,nic dodać ni ująć!
Odpowiedz
Wiecie Misie.

Podejrzewałem, że nowego forum nie będzie od samego początku. Niedługo później już wiedziałem.
Odruchowo pojawiłem się tutaj i na topbass. Ale wiecie co... nie chce mi się. Najnormalniej nie chce. Czasami zaglądam, ale tak raczej zobaczyć co u niektórych tych paskudów słychać. Wielu użytkownikom, o których pytacie, też się najzwyczajniej nie chce już w to bawić. Albo napisali tu 5 postów i im się odechciało. Tak już jest.

Jednym z wielu powodów zamknięcia WD był fakt, że stawało się ono w coraz mniejszym stopniu o muzyce. Stało się forum pewnej grupy gadającej o wszystkim ze szczególnym uwzględnieniem dyskusji o dupie Maryni. Może to naturalna kolej ewolucji takiego miejsca kiedy pewne tematy "w tematyce forum" się wyczerpują (przynajmniej dla części użytkowników), a staramy się ciągle być aktywni. Najbardziej ożywione dyskusje na WD pod koniec jego żywota były chyba w mordce i motoryzacyjnym. Do tego kilka niewiele wnoszących (moim zdaniem) braderhudów, brechty i coś tam jeszcze. I wiecie... tu mamy dalszy ciąg tej ewolucji. Na topbassie się znowu nic nie dzieje, bo o samochodach basiści dyskutują tu, a jeszcze nikt nie zaczął jakiegoś sensownego tematu. Bo o połączeniu Hartke z paczką MAGa to wielu starym forumowiczom nie chce się pisać. Może taka kolej rzeczy, że to musi iść w ta stronę, a w jakimś sensie co WD miało do zrobienia to zrobiło.

Więc o ile Pace należy się po sześciopaku przynajmniej od każdego użytkownika za przygarnięcie "sierot po WD" to trzeba się pogodzić z faktem, że WD nigdzie nie odtworzymy. I odpowiedzieć sobie na pytanie czy tworzymy forum basowe czy forum o wszystkim dla "sierot po WD" (swoja droga spodobało mi się to określenie - chyba sobie koszulkę zrobię z takim napisem Smile ).

Pozdrawiam
Zawsze Wasz
Były Komendant Melanżu
Odpowiedz
To ze forum ma taką formę to chyba normalne - ewolucja.
Jak przerobisz 500 tematów typu:

svt3pro + hartke
mag + hartke
hartke + mag
peavey + mag

itd itd itd itd

bas do 1000
bas do 2000
bas do 3000

to o czym pisać?

Idziemy do przodu i najważniejsze że CHCEMY to robić dalej, jak komuś nie pasuje to nikt na siłę nie trzyma.

Z nowym sprzętem pojawią się nowe tematy i dylematy, a większość z nas chce inwestować w nowe graty i czerpać bądź przekazywać tu wiedzę. Forum nie zginie!
Odpowiedz
DEFENCE+1

Wydaje mi się, że to naturalna kolej rzeczy.
tematy muzyczne poruszamy teraz najczęściej gdy:
-ktoś z forumiśków nagra/wyda demo/płytę/teledysk
-ktoś kupi jakis sprzęt...

wtedy można sobie popitolić, przynajmniej jest to dyskusja o czymś namacalnym.

a zapominamy chyba o naszej forumowej giełdzie KSZ !
ilu z nas kupiło/sprowadziło sobiue sprzęt
taniej
bez prowizji allegro
Odpowiedz
Piiilich Pilich opuścił nas...
Zamiast powrotu - slap prosto w twarz... :F

taka będzie moja koszulka, bo imho można było stworzyć forum stricto basowe bez miejsca na offtopowanie np. poprzez dobry regulamin i moderację. No ale rozumiem, że nikomu pewnie nie chciało się tym zajmować, bo to czaso i pracochłonne. Trzeba było mówić prosto z mostu od samego początku o co chodzi, a nie takie owijanie w bawełnę, że najpierw wrócimy a teraz jednak nie.
Z drugiej strony to prawda, że lepiej będzie jak każdy sam ruszy dupę i siądzie z nutkami zamiast coś męczyć na forum. Jak dla mnie to i tak był przesyt informacji. Każdy ma dostęp do 1000 rad i materiałów, a podejrzewam że nie wykorzystał tego nawet w 10%. Puenta nasuwa się sama.
[Obrazek: IPdetect482127.jpg]
Odpowiedz
Po co nam sztuczne ograniczenia Wink ?
Pilich już był i wymiękł.
Odpowiedz
A jeszcze dodam, że w 100% rozumiem to, że niektórych użytkowników tu nie ma...

Furio miał dziecko w drodze, więc ma się czym zajmować
Olszak też ma rodzinę i ręce pełne roboty przy muzyce

wcale im się nie dziwię, że ich tu nie ma

a my sobie działajmy...i przestańmy już rozpamietywać to WD
było ale się skończyło
Odpowiedz
Pamiętajcie, że niedługo mocno się zdziwicie. Wink
Odpowiedz
(05-18-2010, 08:00 AM)Hannibal napisał(a): Pamiętajcie, że niedługo mocno się zdziwicie. Wink

To forum też zamkną ? Huh
Odpowiedz
Jeżeli nic się nie zmieniło, to wręcz przeciwnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości