Fretless B-hood
Ja tez mam fretlessa ... O takim brzmieniu o jakim wszyscy marza. Jedyne prawdziwe.Tutaj fota :

[Obrazek: Imagen006.jpg]
Odpowiedz
Piękny. A jak łączysz piezo z magnetykiem mając tylko jeden potencjometr (chyba Volume)?

EDIT: dopiero po chwili skojarzyłem, że możesz mieć tylko magnetyka :-). Jakoś fretless kojarzy mi się z piezo.

Marek
Odpowiedz
Nie ma piezo... Wioslo robilem dla siebie i dlatego ma tylko pota volume. I tak nigdy nie ruszam tone , jest otwarty , nie bylo wiec potrzeby lutowania takowego.
Odpowiedz
Zenku_Spawaczu więcej fotek!
Odpowiedz
Ten bas juz kiedys byl pokazywany... Na WD jeszcze.
Charakterystyka:
Korpus- top tauari ,tyl orzech , srodek antiroba (rodzaj mahoniu)
gryf - klon jeden kawalek , podstrunnica heban.
Most ETS , Picek to kopia MM.
Orzechowy tyl:
[Obrazek: Imagen005-1.jpg]
i Calosc:

[Obrazek: Imagen014.jpg]
Gitare bede teraz poprawial lakierowal i dostanie moje logo...
Zastanawiam sie czy nie zmienic totalnie lakieru nitro na inny , tak w celach zabawowo - doswiadczalnych...

jeszcze zdjecie :

[Obrazek: fragles.jpg]

Odpowiedz
Hej, chciałbym się orientacyjnie dowiedzieć ile może kosztować odprogowanie basówki u lutnika, wie ktoś może? Wiem, że najlepiej zadzwonić ale pomyślałem że ktoś może wie Smile
Odpowiedz
Holly molly, tyle to ja płacę za basówkę która będzie odprogowana Wink
Odpowiedz
Witwa sporo ponad 1k
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
zalezy jaki chcesz levelWink jedni w domu wyjmuja progi kombinerkami, a Wikor odprogował perla w krolewskim stylu. tj. zajebiscie drogi i trudnodostepny fenderowski lakier i prostokatne markery z drewna, ale podobnie odprogowany jest moj "fender" i słyszę, że warto.
Odpowiedz
Z tego co pamiętam to ja płaciłem 300pln u Wiącka.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
amputacja progów to moim zdaniem trochę zły pomysł

jeśli masz zamiar grać na tym basie w jakichś poważniejszych okolicznościach to polecałbym wykosztowanie się na zmianę podstrunnicy. nie wychodzi dużo drożej (zależnie od lutnika oczywiście, ale ok 200-300 więcej w zależności jakie drewno chcesz położyć).

z odprogowanych basów (szczególnie tych słabo odprogowanych Smile ) potem będą sypać się trocinki i przy slajdach będziesz słyszał gdzie były progi wcześniej.

jeśli to tani basik to pierdylnij sobie na niego kawałek jakiegoś palisandru i posłuży Ci to długie lata. sprzedać też będzie łatwiej bez zapałek powtykanych w deskę Smile

tak na marginesie to wracam do klubu z moim nowym gmrkiem, tym razem 4 struny z bartkami. zdjęcie soon
Odpowiedz
1500 u Witwy. Warto było, polecam Wink

poproszę numerek jak zrobię porządne zdjęcie.
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
mayones custom fretless - prosze o numerek
http://imageshack.us/photo/my-images/695/img0333qv.jpg/
Odpowiedz
(08-22-2011, 07:48 PM)gniłek napisał(a): amputacja progów to moim zdaniem trochę zły pomysł

jeśli masz zamiar grać na tym basie w jakichś poważniejszych okolicznościach to polecałbym wykosztowanie się na zmianę podstrunnicy. nie wychodzi dużo drożej (zależnie od lutnika oczywiście, ale ok 200-300 więcej w zależności jakie drewno chcesz położyć).

z odprogowanych basów (szczególnie tych słabo odprogowanych Smile ) potem będą sypać się trocinki i przy slajdach będziesz słyszał gdzie były progi wcześniej.

jeśli to tani basik to pierdylnij sobie na niego kawałek jakiegoś palisandru i posłuży Ci to długie lata. sprzedać też będzie łatwiej bez zapałek powtykanych w deskę Smile

tak na marginesie to wracam do klubu z moim nowym gmrkiem, tym razem 4 struny z bartkami. zdjęcie soon

skrajna bzdura

1. powiedz to Jaco
2. Myslisz że będe pozbywał się 30 letniego doskonale brzmiącego palisandru brazylijskiego i wymieniał go na współczesny...
3. dobrze wykonana eliminacja progów i lakier... zdecydowanie polecam mam tak zrobione dwa stare fendery i nic nie bzyczy...

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Niedługo dołączzę, precel Fretless się robi Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości