Przykłady zajebistego brzmienia basu
(12-03-2011, 09:54 PM)Alfik napisał(a): Chuj z brzmieniem (z resztą świetnym) ... ludzie posłuchajcie jak perfekcyjnie zbudowana tutaj jest linia basu w stosunku do linii wokalu... a Facet większość z tych rzeczy improwizował na podstawie kartki z funkcjami... a ja bym musiał ze dwa tygodnie ćwiczyć po parę godzin żeby się tego nauczyć na pamięć... o ile jakiś Murzyn by mi to zapisał w nutkach bo sam bym nie wymyślił raczej...
grać się odechciewa.

Wystarczy mieć takiego wokalistę i takie numery. Potem jest już z górki chyba.
Odpowiedz
(12-04-2011, 01:26 AM)groza napisał(a):
(12-03-2011, 09:54 PM)Alfik napisał(a): Chuj z brzmieniem (z resztą świetnym) ... ludzie posłuchajcie jak perfekcyjnie zbudowana tutaj jest linia basu w stosunku do linii wokalu... a Facet większość z tych rzeczy improwizował na podstawie kartki z funkcjami... a ja bym musiał ze dwa tygodnie ćwiczyć po parę godzin żeby się tego nauczyć na pamięć... o ile jakiś Murzyn by mi to zapisał w nutkach bo sam bym nie wymyślił raczej...
grać się odechciewa.

Wystarczy mieć takiego wokalistę i takie numery. Potem jest już z górki chyba.

No nie do końca, ale to istotna część sukcesu. Wink
Odpowiedz
Carol Kaye wyjaśnia że jednak nie do końca:

Pierwsza zagrywka to jest to co dostali, druga to jest to co jej wpadło do głowy. Prawda że bez tej linii nie ma numeru?

Odpowiedz

@2:47 ależ dzwon Big Grin Za to uwielbiam te basy, zajebiste takie pierdzenie Big Grin

[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
@WTF - Świszcząca odklejona MusicManowska górka Big Grin
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
No ja sie nie znam ale wiem, ze od razu poznajesz że to Stingray gra Big Grin

Takie RYMCYMCYMCYM CYM łańcuchy zamiast strun Big Grin

Odpowiedz
Wczoraj grałem na Stingrayu pod Fafnerem i 6x10 EBSa. Trzeba naprawdę mocno pierdolnąć w strunę, żeby to brzmiało podobnie... Tongue
Odpowiedz
No a cos ty myslał. To nie Cort, ze każda byle brodata cipa wydobędzie odpowiedni sound mryellow

Odpowiedz
(12-04-2011, 01:59 PM)wtf napisał(a): No a cos ty myslał. To nie Cort, ze każda byle brodata cipa wydobędzie odpowiedni sound mryellow

Zastanów się co napisałeś. Popatrz na swojego posta jeszcze raz. A teraz spójrz na swój avatar. Spójrz na siebie i jeszcze raz na swój avatar. A teraz popatrz na mnie. Czy nie wyglądam jak mężczyzna z Twoich snów? Wiesz, że Ty nie będziesz nigdy tak wyglądać. Spójrz na siebie. Popatrz na swój avatar jeszcze raz. Pomyśl o Pecu. Siedzę na koniu.
Odpowiedz
(12-04-2011, 01:48 PM)zakwas napisał(a): Wczoraj grałem na Stingrayu pod Fafnerem i 6x10 EBSa. Trzeba naprawdę mocno pierdolnąć w strunę, żeby to brzmiało podobnie... Tongue

Byłeś na koncercie big fat mamy?Wink
Odpowiedz
(12-04-2011, 02:03 PM)groza napisał(a):
(12-04-2011, 01:48 PM)zakwas napisał(a): Wczoraj grałem na Stingrayu pod Fafnerem i 6x10 EBSa. Trzeba naprawdę mocno pierdolnąć w strunę, żeby to brzmiało podobnie... Tongue

Byłeś na koncercie big fat mamy?Wink

Si. Sprawnego klawiszowca masz w kapeli. I lubię go, bo nie ma pierdolca na punkcie stereofonii, jak 99% klawiszowców, co nie potrafi sobie wyrównać głośności brzmień (on umi)... mrgreen
Odpowiedz
To był zatem sabre nie stingray, o ile mówisz o basie Matysa.

A Borys daje radę, choć z tymi poziomami to różnie bywa Wink
Odpowiedz
A fakt. Ujebałem sobie, że Musicman. Nawet wygodny mimo problemów z gryfem, które ponoć ma (wypiłem parę herbat z cytryną i nie bardzo mogłem stwierdzić, czy faktycznie) Tongue
Anyway, gdyby gość nie kręcił tyle basu na headzie, brzmiałby IMO dużo lepiej. Niestety, lubi buczeć. Tam w ogóle wszyscy lubią buczeć - strasznie dużo basu we wszystkim... Wink
Odpowiedz
ja bylem wczoraj na virgin snatch i dokladnie ta sama historia- basista mial gibsona thunderbirda, ustawil bas na 300% i muliło niemiłosiernie. W przerwach miedzy kawalkami nie sciszal basu i sprzęgało (dołem-bardzo nieprzyjemne), a on patrzyl na akustyka z miną "co się dzieje, zrób coś z tym"

Nie muszę chyba mowic ze bas był totalnie nieczytelny i jego jedyną rolą było wypełnianie dolnego pasma
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
A wszystko przez to, że forum nie czytają mrred

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości