Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
(12-29-2012, 09:26 AM)SeBas napisał(a): Witajcie!
Miałem się nie chwalić do momentu jak nie powstanie cały instrument. Jednak efekty są w postaci pierwszych zarysów i kształtów. Choć nazywanie go instrumentem to na razie jest mocna przesada.
W czasie jak mnie nie było chwilę na forum (pewnie nikt nie zauważył ) wybrałem się do Pana Rogera z NY, stanąłem w drzwiach jego posiadłości, klęknąłem i wypowiedziałem starą odwieczną formułę: TEACH ME MASTER!
Tak na serio, to usiadłem do kompa i zacząłem studiować wszystko co mi się trafiło pod kursor: filmy, artykuły, no i trafiłem na forum lutnicze. W tym miejscu pozdrawiam forumlutnicze.pl z Zenkiem na czele.
Po ponad półrocznym kompletowaniu sprzętu, narzędzi, materiałów, osprzętu rozpocząłem budowę. Na pierwszy ogień poszedł oczywiście Jazz Bass, trochę "przeprojektowany", trochę ściągnięty.
- BODY: olcha dwuczęściowa
- GRYF: jawor jednoczęściowa
- PODSTRUNNICA: jawor 24 progi
- ELEKTRONIKA: pasywna vol/vol/tone/tone
- OSPRZĘT: koreański (sung il, jin ho, wsc) kolor czarny
- PICKUPY: Tesla J+J
- WYKOŃCZENIE: prawdopodobnie lakier nitro
* sorry za zdjęć jakość, ale fotograf ze mnie nigdy nie będzie
Czyżby kopia Sadowskiego ?
Liczba postów: 1409
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
12-30-2012, 05:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-30-2012, 08:08 PM przez Sebastian-J.)
OMSON: Dzięki! . Osprzęt tych firm (wiem bo już posiadam) jest bardzo solidnie wykonany i poprawnie, czy wzorowo? okaże się jak już zacznę montować i wydobywać pierwsze dźwięki. Tesla mnie urzekła z próbek na stronie www. Jak już przyjechały, pudełka bardzo ładnie wykonane i wyglądające pro. Same pickupy oczywiście również bardzo dobrze wykonane, zero prowizorki. Jak zagadają? To się okaże.
Viking: kopią nie, zapatrzyłem się lekko na Modern 5-24, ale siedząc przy corelu kilka prostych inaczej "poszło", no i sam korpus jest dłuższy.
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
Reputacja:
0
Zimia nie odpuszcza więc się wziąłem do pracy.
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Bardzo, bardzo ładnie
Liczba postów: 2194
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
O kopia Sadowskyego? Ładnie sie zapowiada, daj mu jakiś niespotykany kolor...np. żółty oczojebny brokat
Reputacja:
0
Tam kurde kopia, INSPIRACJA!
Na pierwszej stronie kolor jest podanyy. SONIC BLUE
Liczba postów: 2194
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
Liczba postów: 175
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
Gratulki pomysłu. Dobrze że będzie to jazz bass.
P.S. gdzie kupowałeś mostek i gałki potencjometrów?
Reputacja:
0
unclefucker: jeszcze "bujam się" z jazzem drugi w kolejce już stoi precelek P+J, trzeci jazz bass 5
TCS 5a: cały osprzęt zanabyłem drogą kupna w guitarproject oraz mayshopie, osobiście gdyby nie brak niektórych podzespołów wszystko kupowałbym w guitarproject. Do mnie wszystko idzie 1 dzień roboczy - pocztą. Kontakt ze sklepem wzorowy.
Liczba postów: 6389
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
Mam taką ładną dechę jesionową, już 7 rok się "wietrzy" Jeszcze 2-3 i może tez się za nią wezmę
Reputacja:
0
10 letni jesion, no towar deficytowy, jeszcze tylko do suszarni i można z niego strugać
Reputacja:
0
Z racji na poszukiwanie pracy zarobkowej, moje struganie zeszło na dalszy plan. Jednak postanowiłem przygotować plan na nowy projekt. Przerzuciłem go do painta i zrobiła się taka oto obrzydliwa wizualizacja:
I jeszcze JB:
Oczywiście bezpłytkowiec, bo wiadomo że bass wtedy muli oraz z czarnym osprzętem bo to jedyny właściwy kolor.
(04-26-2013, 04:59 PM)SeBas napisał(a): Z racji na poszukiwanie pracy zarobkowej, moje struganie zeszło na dalszy plan. Jednak postanowiłem przygotować plan na nowy projekt. Przerzuciłem go do painta i zrobiła się taka oto obrzydliwa wizualizacja:
Reputacja:
0
Cóż ameryki nie odkrywam. To na pewno.
|