Zdjęcia Sprzętu!
(08-27-2013, 08:58 PM)mazdah napisał(a): [Obrazek: 81108608-49bb-459b-a383-a93d42489d66_zps049340e9.jpg]

Rozgrzebałem Fendera. Strasznie naćkane w środku jak na "oldschoolowy lampowy preamp" Wink
Chociaż ten Jensen na wyjściu DI działa na mnie kojąco - sygnał jest po prostu doskonały.

wiecej elekpstroniki niz w moim ampegu mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(08-27-2013, 08:58 PM)mazdah napisał(a): Rozgrzebałem Fendera. Strasznie naćkane w środku jak na "oldschoolowy lampowy preamp" Wink
Chociaż ten Jensen na wyjściu DI działa na mnie kojąco - sygnał jest po prostu doskonały.

Krzem dopiero w obwodzie semiparametryka i blendu. V1 blisko wejścia.

Znaczy się lampowy. Nie jest źlemrgreen

BTW: co robią shifty na pierwszym EQ (jak wyciągniesz gałki)?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
(08-27-2013, 10:04 PM)bartoshek napisał(a): Krzem dopiero w obwodzie semiparametryka i blendu. V1 blisko wejścia.

Znaczy się lampowy. Nie jest źlemrgreen

BTW: co robią shifty na pierwszym EQ (jak wyciągniesz gałki)?

Zdecydowanie nie jest źle Smile
Gdzieś wyczytałem, że ta V1 to w ogóle bardzo mocno eksploatowana jest, że niby sygnał wchodzi do niej, wychodzi na EQ i po EQ wraca a V2 odpowiada tylko za przester...

Pociągnięcie potków bass i treble podbija odpowiednio dół i górę - taki brajt i deep switch.
Odpowiedz
(08-27-2013, 10:12 PM)mazdah napisał(a): Zdecydowanie nie jest źle Smile
Gdzieś wyczytałem, że ta V1 to w ogóle bardzo mocno eksploatowana jest, że niby sygnał wchodzi do niej, wychodzi na EQ i po EQ wraca a V2 odpowiada tylko za przester...

Pociągnięcie potków bass i treble podbija odpowiednio dół i górę - taki brajt i deep switch.

Wychodzi na to, że topologia klasyczna. Z Treb-Mid-Bass na 5-5-5 środek jest podcięty a 0-10-0 jest płasko?
Odpowiedz
Ładniutki w środku.
Odpowiedz
LeciBig Grin

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSkS3f6DrWggjPpvzUzv6I...6labEZxQXb]
Odpowiedz
oz Ty chuju!
outreband.com

Odpowiedz
(08-28-2013, 06:45 AM)bartoshek napisał(a): Wychodzi na to, że topologia klasyczna. Z Treb-Mid-Bass na 5-5-5 środek jest podcięty a 0-10-0 jest płasko?

2-10-2 według producenta, chociaż niektórzy użytkownicy piszą, że raczej 0-10-0. EQ jest bardzo subtelny, więc nie potwierdzę która opcji bliższa prawdy - przyzwyczaiłem się do innego charakteru i teraz wszędzie brakuje mi środka i jest za dużo góry.
Odpowiedz
[Obrazek: DSCF0149.jpg]
[Obrazek: T-birdblackpguard.jpg]
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(08-27-2013, 10:04 PM)bartoshek napisał(a): Krzem dopiero w obwodzie semiparametryka i blendu. V1 blisko wejścia.
W CL krzem jest między preampem, a końcówką Big Grin
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(08-28-2013, 09:01 AM)Burning napisał(a):
W CL krzem jest między preampem, a końcówką Big Grin

D1 i D2 ? mrgreen
Odpowiedz
Mazda to ma 4x więcej części niż mój wzmacniacz, nie może dobrze brzmieć
Odpowiedz
Wyjąłem progi lutownicą uprzednio je rozgrzawszy i szpachelką cienką podważywszy każden z nich. Przeszlifowałem drobnym papierkiem żeby te "drzazgi" przy dziurach poprogowych wygładzić. Jutro będę wypełniał dziury, potem lakier.

Na razie tak to wygląda (nieźle jak na stan surowy, myślałem, że pasztetniej wyjdzie):

[Obrazek: fretless.jpg]
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
Fajnie!
Odpowiedz
Synek! Big Grin

[Obrazek: index.php?f=1764507.jpg]
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości