Przykłady zajebistego brzmienia basu
(10-08-2013, 04:42 AM)Basstard napisał(a): Wybacz, ale przykładem ekstremalnie niskiego poziomu jest próba darmowego reklamowania swoich produktów na forum. Sam na co dzień pracuję w jednym z portali, jestem kimś w rodzaju moderatora, i takie rzeczy są u nas tępione. Natomiast chciałbym tu zaznaczyć, że nie mam tu nic do Ciebie jako do człowieka i nie Ciebie personalnie tyczyła się ma wypowiedź, tylko roli marketoida, w jakiej tu występujesz.

Parę innych osób powie tu zresztą to samo. Tylko bardziej.

Basstard, jeśli to o czym piszesz nie jest uwzględnione w regulaminie (nie znalazłem takowego, więc mogę się mylić) to chyba jest trochę słabe bluzganie gościa - to, że Ci się taki a nie inny zawód nie podoba to już twoja prywatna sprawa.
Odpowiedz
(10-07-2013, 08:40 PM)Basstard napisał(a): Możemy poczekać na Alfika, ale myślę, że w zasadzie nawet ja mogę zasugerowac Ci gatunek drzewa i grubość sznura.

Do widzenia.

Widzę, że chamstwo jest zaraźliwe. Przydupastwo jak widać również.
Odpowiedz
Omson - ale faktycznie TO NIE BRZMI (w konkretnym przypadku). Nagrania wrzucone przez Warwick PL robią antyreklamę marce i muzykom imho. Już lepiej wrzucić było nagrania Hellborga - on grzmi na czymkolwiek, a nagrań z nim (naprawdę dobrych) jest wiele.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=cBfEIdY3pso nie zgadzam sie troszke z wami odnosnie warwicka i smiesza mnie takie pojazdy na firme tylko dlatego ze ktos jest fanatykiem starych fenderów ricka albo innego crapu
Krytycy na chuj mi skoczyc moga, jestescie jak pies ktory goni wlasny ogon, ide swoja droga na swoj sposob slowo po slowie i klade spocona lache naa to co kto o mnie powie
Odpowiedz
bratekr, TO DLA CIEBIE NIE BRZMI. Skonczcie gadac jakbyscie mieli monopol na 'dobry sound basu'. Znajda sie i tacy co im sie ten sound bedzie podobal.
Dlatego to forum kuleje. Ciagle kuleje.

Basstard, jak masz okres to wylacz komputer.

http://www.youtube.com/watch?v=3eAn9CNEye4

Odpowiedz
Mnie chyba najbardziej wkurzyl sposob "powitania" kolejnej nowej osoby na forum. Znowu zaczynam rozumiec gosci z WD, że zrezygnowali z forum w ogóle.

Co nie zmienia jednak faktu, że gość co nagrywał tę próbkę z fabryki brzmi bez sensu z palca, więc i dobry bas by go nie uratował, a dodatkowo jest tak wkurzający z tym gadaniem podczas gry, że nie byłem w stanie wytrzymać więcej niż 15 sek.
Odpowiedz
Ale nam (może poza Basstardem) nie chodzi o same gitary Warwicka, tylko o filmy, które wrzucił jego oficjalny przedstawiciel. Dla mnie to raczej antyreklama dla tej firmy.

Sorry, ale przy całym szacunku do TM Stevensa i jego groove'ów, brzmienie jego kolorowego wynalazku jest moim zdaniem po prostu chujowe.

Sam osobiście lubię Warwicki i ich brzmienie, ale gdybym nie znał marki, ten konkretny przykład skutecznie by mnie zniechęcił do zapoznania się z ofertą firmy.

[Obrazek: 7w41Jta.jpg]
Odpowiedz
Co do brzmienia TM Stevensa, jest to kwestia gustu, mnie osobiście bardzo się ono podoba. Wiem, że jest specyficzne, trochę suche, ale moim zdaniem tworzy świetny klimat i bardzo pasuje do muzyki którą tworzy. Natomiast zgodzę się, że jest to kwestia gustu i szanuję osoby którym się ono nie podoba. Ludzie są różni, jak i ich sposob odbierania muzyki. Jak to mówią, "jedni lubią ogórki, inni ogrodnika córki"

Przepraszam, za offtop ale napiszę tylko raz:

Co do mojej pracy.. może nie powinienem tego pisać zwłaszcza w tym wątku, ale pracowałem wcześniej w państwowej instytucji, i całkiem dobrze mi tam było. Kiedy pojawiła się szansa pracy w Warwicku, nie zastanawiałem się ani chwili, bo była to szansa żeby wreszcie zacząć robić to co lubię, na pewno znacie takie powiedzenie: "Zacznij robić to co lubisz a nigy nie będziesz musiał pracować" Tak się składa, że basy Warwicka oobiście bardzo mi leżą i z przyjemnością o nich piszę. Nagłośnienie również, najbardziej cenię je za to, że nie tylko ma brzmienie pełne i dynamiczne, ale nie narzuca dzwiękom własnego charakteru, pozostawiają to do ustawienia użytkownikowi.

Nie robię zwykłej reklamy, bo osobiście jestem w 200% przekonany do produktów o których piszę. Wręcz uważam to za misję informacyjną Smile Nie zamierzam też nikogo na siłę przekonywać, że np basy Warwicka są świetne, bardziej za cel stawiam sobie informowanie niż reklamę, jeśli ktoś się nie zgadza, z moją opinią oczywiście ma do tego prawo i będę szanował jego zdanie.

Ode mnie to tyle, w kolejnych postach obiecuję bardziej trzymać się tematów z nagłówka.

Bardzo dziękuję, osobom które nie zostają obojętne na brak kultury osobistej.
Odpowiedz
WarwickPL, w każdym razie zaliczyłeś mocne wejście na forum i przy okazji poznałeś trochę jego specyfikę. Wink

Witamy na Basscity. Powinienem tu wkleić jeszcze pewien powitalny obrazek, ale to nie ten temat. mrgreen

Teraz pozostaje tylko zakupić popcorn i czekać na Alfika. mrgreen
[Obrazek: 7w41Jta.jpg]
Odpowiedz
(10-08-2013, 09:19 AM)Fabian napisał(a): bratekr, TO DLA CIEBIE NIE BRZMI. Skonczcie gadac jakbyscie mieli monopol na 'dobry sound basu'. Znajda sie i tacy co im sie ten sound bedzie podobal.
Dlatego to forum kuleje. Ciagle kuleje.

Basstard, jak masz okres to wylacz komputer.

http://www.youtube.com/watch?v=3eAn9CNEye4

Fabian - piszę deklarując moje zdanie. Te konkretne przykłady nie są przekonujące. Poisoned napisał dokładnie to, o co mi chodzi. Nie mam gwarancji na świetne brzmienie, ale jak coś niknie w miksie i na próbkach reprezentatywnych to stwierdzam, że to strzał w kolano. Trochę param się marketingiem i widzę tu trochę zły przykład przedstawiony. Mam nadzieję, że rozumiesz, o co mi chodzi.

WarwickPL - rozumiem doskonale Smile. Sam chciałbym pracować w firmie, która pokrywałaby się z moimi zainteresowaniami muzycznymi (pracuję tam, gdzie realizuję się akademicko Wink ). Jeśli cenisz te instrumenty - tym lepiej! Przynajmniej nie robisz dobrej miny do złej gry; to często jest lepszą reklamą niż najbardziej wypasione próbki kręcącego nosem ludzia.
Emotka_2755

Po prostu te nagrania wrzucone przez Ciebie nie podchodzą mi ani trochę - stąd ta wolta Smile. Witaj na forum - ono ma swój klimacik mrgreen
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(10-08-2013, 09:07 AM)bratekr napisał(a): Omson - ale faktycznie TO NIE BRZMI (w konkretnym przypadku). Nagrania wrzucone przez Warwick PL robią antyreklamę marce i muzykom imho. Już lepiej wrzucić było nagrania Hellborga - on grzmi na czymkolwiek, a nagrań z nim (naprawdę dobrych) jest wiele.

Ale ja się odniosłem jedynie do formy zaprezentowanej przez starego forumowicza, za którą mnie osobiście jest wstyd w tym momencie. Osobiste gusta to jedno, a agresywne zachowanie to drugie. Zresztą moderacja widzi jak jest - gdzie reakcja? To świadczy o forum.
Odpowiedz
[Obrazek: t21t.jpg]
Odpowiedz
@bratekr - dzięki, w pełni rozumiem i szanuję Twoje zdanie. Generalnie niektóre brzmienia moim zdaniem lubią skrajności albo się je kocha, albo nienawidzi. Marketingowcem bym się nie nazwał, piszę tak jak czuję, i dla mnie to byłaby reklama, dla kogoś może być anty, jestem z tym pogodzony.

To może inna para kaloszy Smile

Staruteńkie O.N.A, te nagrania na youube, nie są najlepszej jakości, ale coś tam slychać

http://www.youtube.com/watch?v=ADTaSwy4qno
http://www.youtube.com/watch?v=vLgZoV1q5ok

Pozdrawiam!
Odpowiedz
Był taki fjany numer ona na bas i wokal tylko - o ile pamiętam tam też warwick był.
Odpowiedz
Kwaśna przygoda? Szukalem wlasnie na yt i nie ma nigdzie albo ja nie widze. Jesli to byl W to zmasakrowal mnie w tamtym czasie jak to uslyszalem i zobaczylem. Bylo jakies video kiedys.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości