CHAŁTURY
(09-26-2012, 01:00 PM)szczegut napisał(a): ojej, kategorii jest mnóstwo. Zacznijmy od ustalenia - czy z obsługi - i tutaj czy kuchnia czy kelnerka, albo z gości - i tutaj czy niegrzeczna przyjaciółka młodej, czy z rodziny.

dalej tradycyjne kategorie - milfs, maturez, teens, wielkie cycki/sportówki, zimna suka, żyrafa, wszystkie kolory włosów, pani profesor

jak już skategoryzujemy to (od najsłabszych):
- "słabo!"
- "niezła!"
- "zagoniłbym!"
- "jest dupa!"
- "zakochałem się!"

to tak z grubsza, ale jak zauważyłeś z racji, że to ocena opisowa, zdarzają się odstępstwa od normy Wink

Emotka_2497

+miliard i flaszeczkaSmile

ojjj, ale zaczyna mi się podobać ten tematSmile i jakbym miał więcej czasu to sam bym opisał swoje spostrzeżenia.
generalnie MILF rządząSmile
MusicMan Bongo 5 HS ->WARWICK X-TREME 5.1 ->2xWCA 211
Odpowiedz
No, widzę że wśród forumowiczów jest silna ekipa "chałturnicza" co bardzo mnie cieszy, ponieważ uważam, że kto nie grał "chałturek" ten nic nie wie o życiu, a i jako muzyk nie miał okazji sprawdzić się do końca.
Od powiedzmy 17 roku życia skupiłem się na basówkowym graniu niemal wyłącznie jazzu, głównie w wersji smooth, ale też różne mainstreamowe jego odmiany. Także dixie, na tubie oczywiście...!
Drugi nurt mojego muzykowania to właśnie "chałturki" i to najróżniejsze: od grań weselno-biesiadnych, przez dancingowe, kabaretowe, sekcyjne, różne "zastępstwa", aż po teatr.
Miałem okazję dzięki temu poznać wspaniałych muzyków-chałturników, od których nauczyłem się więcej niz w szkole. Niektórzy z nich to wirtuozi swoich instrumentów, grający tak smakowicie i z polotem, jak nieczęsto zdarza się słyszeć na koncertowych estradach!
Zawodowy "chałturnik" to prawdziwy wielobarwny paw na tle szarzyzny monotematycznych "artystów" od jednego przeboju...

Zawsze będę rzecznikiem dobrej "klezmerki", w pozytywnym znaczeniu tego określenia. Wielokrotnie pisałem i mówiłem, że o zawodowym klezmerze można na pewno powiedzieć przynajmniej to, że naprawdę potrafi grać...
A to już niemało!!!
Odpowiedz
Zgadzam się z kolegą, kto nie grał chałtury, ten nie wie co to życieWink Nie wolno tylko wpędzić się w rutynę, bo granie traci sens.
Odpowiedz
Jutro 2 dniowe kopanie ogrodu.mrgreen Ważne że w poniedziałek urlop.Emotka_2497

A propos
Tubas, WTF:
[Obrazek: giant_tuba.jpg]
Czy to może jakaś aparatura do pędzenia bimbru?
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
Mały przerywnik w czasie sobotniego wesela, prezent kolegów pary młodej, a że to również nasi koledzy to mogli se zagrać Smile.
Dzwiek do dupy, bo krecone telefonem za 1zł.
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...B4kImsb0Ak
Odpowiedz
W sumie to podobnie wyglądają czasami wesela w naszym wykonaniu Smile
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
My - Hasiok - byliśmy niedawno prezentem niespodzianką dla młodych.
Takiego seta to długo nie zapomną Smile)
Odbiór mieliśmy jak na najlepszych koncertach
www.emcustom.eu [Profesjonalna elektronika dla muzyków]
www.hasiok.art.pl
Odpowiedz
(09-26-2012, 06:48 PM)hetwieldbass napisał(a):
(09-26-2012, 01:00 PM)szczegut napisał(a): ojej, kategorii jest mnóstwo. Zacznijmy od ustalenia - czy z obsługi - i tutaj czy kuchnia czy kelnerka, albo z gości - i tutaj czy niegrzeczna przyjaciółka młodej, czy z rodziny.

dalej tradycyjne kategorie - milfs, maturez, teens, wielkie cycki/sportówki, zimna suka, żyrafa, wszystkie kolory włosów, pani profesor

- "słabo!"
- "niezła!"
- "zagoniłbym!"
- "jest dupa!"
- "zakochałem się!"

to tak z grubsza, ale jak zauważyłeś z racji, że to ocena opisowa, zdarzają się odstępstwa od normy Wink

Emotka_2497

ojjj, ale zaczyna mi się podobać ten tematSmile i jakbym miał więcej czasu to sam bym opisał swoje spostrzeżenia.

Szczegut, a ruchasz czy tylko kategoryzujesz? mrgreen
Odpowiedz
(06-25-2013, 09:06 AM)dudi999 napisał(a): W sumie to podobnie wyglądają czasami wesela w naszym wykonaniu Smile

Wszystko to kwestia publiki. Kiedyś graliśmy chałturkę w okolicach Siedlec. Około 23 zaczęliśmy rockowego seta. Ludzie raptownie wyrwali od stołów. Zaczęli skakać pod sceną. Bębniarz zagrał solówkę. Młodzi przyszli o 24, żeby przesunąć oczepiny i grać dalej...;D
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
(06-27-2013, 06:30 AM)Asgar napisał(a):
(06-25-2013, 09:06 AM)dudi999 napisał(a): W sumie to podobnie wyglądają czasami wesela w naszym wykonaniu Smile

Wszystko to kwestia publiki. Kiedyś graliśmy chałturkę w okolicach Siedlec. Około 23 zaczęliśmy rockowego seta. Ludzie raptownie wyrwali od stołów. Zaczęli skakać pod sceną. Bębniarz zagrał solówkę. Młodzi przyszli o 24, żeby przesunąć oczepiny i grać dalej...;D

W zupełności się z Toba zgadzam, wszystko zależy od ludzi na weselu. Na szczeście my trafiamy coraz częściej na wesela, które bardzo dobrze przyjmują rockowe granie. Nawet w najbliższą sobotę mamy zapowiedziane typowo rockowe wesele, Pan młody nawet zastanawiał się czy na pierwszy taniec nie wziąć jakiegoś Korna Smile. Kiedyś już graliśmy Tears of the Dragon - Bruce Dickinson na pierwszy taniec i była naprawdę niezła jazda Smile

Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
(06-26-2013, 10:21 PM)herp napisał(a):
(09-26-2012, 06:48 PM)hetwieldbass napisał(a):

- "słabo!"
- "niezła!"
- "zagoniłbym!"
- "jest dupa!"
- "zakochałem się!"

Emotka_2497

Szczegut, a ruchasz czy tylko kategoryzujesz? mrgreen

standardowo, po każdej chałcemrgreen tylko kiedy ranne odśpiewamy i zabieram upatrzoną wcześniej ofiarę do jaskini zła... mrgreen

Odpowiedz
a Ty czasem szczegut nie byłeś już ohajtany? Wink

wszystko wszystkim, ale ja już chyba za bardzo zdziadziałem, żeby się nie śmiać z pomysłów typu KoRn albo Bruce Dickinson na weselu ;d
Odpowiedz
(06-29-2013, 08:15 AM)low napisał(a): a Ty czasem szczegut nie byłeś już ohajtany? Wink

wszystko wszystkim, ale ja już chyba za bardzo zdziadziałem, żeby się nie śmiać z pomysłów typu KoRn albo Bruce Dickinson na weselu ;d

nie nie nie! mało brakowało ale na szczęście....

Odpowiedz
za tydzień koniec sezonu. Emotka_2468 Potem już tylko Andrzejki , Sylwester i cały karnawał....Emotka_2899
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
(10-11-2013, 09:43 PM)crazy napisał(a): za tydzień koniec sezonu. Emotka_2468 Potem już tylko Andrzejki , Sylwester i cały karnawał....Emotka_2899

Chyba Ty Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości