Kompresor
Nie, MXR DynaComp miałem na myśli.
CS1 jest optyczny, CS2 i CS3 na VCA. CS2 to prawie dokładnie MXR DynaComp, w CS3 jest inny tor sterujący. Ja wiem, że to niuanse, ale sam o niuansach pisałeś Wink - zwłaszcza, że pominąłeś pierwszą część cytatu:
"...the different VCA chips do have a bit different action, and the envelope of the CS-2's compression seems a bit more fluid or organic than the CS-3 (which basically just flatlines your signal). So you might find the CS-2 to have a more "musical" action."
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Dokladnie. Chyba cytujesz ovni, rajt?
Odpowiedz
(11-06-2013, 12:37 AM)przemak napisał(a): Nie, MXR DynaComp miałem na myśli.

DynaCompa ogrywałem - wrażenie jak z tym Sustainerem BOSS-a... Do basu to się moim zdaniem średnio nadaje Smile

(11-06-2013, 12:37 AM)przemak napisał(a): CS1 jest optyczny, CS2 i CS3 na VCA. CS2 to prawie dokładnie MXR DynaComp, w CS3 jest inny tor sterujący. Ja wiem, że to niuanse, ale sam o niuansach pisałeś Wink - zwłaszcza, że pominąłeś pierwszą część cytatu:
"...the different VCA chips do have a bit different action, and the envelope of the CS-2's compression seems a bit more fluid or organic than the CS-3 (which basically just flatlines your signal). So you might find the CS-2 to have a more "musical" action."

Wydaje mi się, że miałem CS-3 jednak - jak słusznie zauważył Mazdah. Nie nadawał się do basu w moim odczuciu. Jeśli CS-2, to to samo co MXR DynaComp - to jak wyżej.

Odpowiedz
(11-06-2013, 08:57 AM)OMSON napisał(a):
(11-06-2013, 12:37 AM)przemak napisał(a): Nie, MXR DynaComp miałem na myśli.

DynaCompa ogrywałem - wrażenie jak z tym Sustainerem BOSS-a... Do basu to się moim zdaniem średnio nadaje Smile

(11-06-2013, 12:37 AM)przemak napisał(a): CS1 jest optyczny, CS2 i CS3 na VCA. CS2 to prawie dokładnie MXR DynaComp, w CS3 jest inny tor sterujący. Ja wiem, że to niuanse, ale sam o niuansach pisałeś Wink - zwłaszcza, że pominąłeś pierwszą część cytatu:

Wydaje mi się, że miałem CS-3 jednak - jak słusznie zauważył Mazdah. Nie nadawał się do basu w moim odczuciu. Jeśli CS-2, to to samo co MXR DynaComp - to jak wyżej.

Każdemu nie musi przecież wszystko pasować. Ja używam kompresora, żeby mi zmienił brzmienie, inni chcą tylko niesłyszalnego wyrównania poziomów, i to w zakresie "nagraniowym", czyli parę dB. Inne podejście, zdecydowanie inna muzyka też Wink

Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Hehe - brzmienie to akurat była marginalna sprawa, przy tak "zjedzonej" dynamice (MXR DynaComp). I mówię tu o sprawach walących prosto w ryj, a nie niuansach mrgreen
Odpowiedz
Brzmienie to jest wszystko, dynamika też. Nie zmuszam, mi pasuje, klienci są zadowoleni Wink
Odpowiedz
(11-06-2013, 12:50 PM)przemak napisał(a): Brzmienie to jest wszystko, dynamika też. Nie zmuszam, mi pasuje, klienci są zadowoleni Wink

Przemak wiadomo - mnie nie pasuje, Tobie tak. I o to chodzi. Co by to było, jakby wszystkim podobało się to samo? Emotka_2755
Odpowiedz
ja mam taki kompresor:

[Obrazek: STANLEY_KOMPRESOR_NUT_24L_8_BAR460.jpg]
Odpowiedz
ładny kolor,prawie jak Rothwell Love Squeeze Wink
[Obrazek: %24(KGrHqR,!hIF!MmwC+K5BQNPoYnOKw~~60_12.JPG]
Odpowiedz
(11-08-2013, 04:35 PM)wahrocker napisał(a): ładny kolor,prawie jak Rothwell Love Squeeze Wink
[Obrazek: %24(KGrHqR,!hIF!MmwC+K5BQNPoYnOKw~~60_12.JPG]

Prawie jak Mateusza, ale bardziej nasycony. Jaki ma zbiornik?

mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Tak w temacie to Love Squeeze jest zajebisty i niedrogi jesli sie lubi raczej delikatna kompresje.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Kupiłem wzmacniacz lampowy, mam wzmacniacz, przester, kompresor i buk wie co jeszcze w jednym. Najlepszy kompresor to wzmacniacz lampowy!
Odpowiedz
(11-08-2013, 05:53 PM)MrPapaBear napisał(a): Kupiłem wzmacniacz lampowy, mam wzmacniacz, przester, kompresor i buk wie co jeszcze w jednym. Najlepszy kompresor to wzmacniacz lampowy!

Wagą i poborem prądu zbliżasz się też do kompresora Mateusza Wink

Odpowiedz
A ja mialbym takie inne pytanie - potrzebuje taniego kompresora, ktory by bardziej pompowal brzmienie. Pytanie - za jakimi modelami sie rozgladac? Digitech? Cos jeszcze? No moze oprocz Berhinghera Wink
Odpowiedz
Jak pompa to może BBE Sonic Stopm?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości