Nasze nagrania
(12-11-2013, 08:07 AM)paluch1986 napisał(a): basistę zawsze ma się gdzieś.

Chyba u Ciebie w zespole Big Grin.

Nie można dawać sobą pomiatać. Pewnie, że ciężko znaleźć takich ludzi, ale jak już znajdziesz... Smile

Dex moim zdaniem jesteś po prostu za cicho, ja na Twoim miejscu nie podpisałbym się pod czymś takim. Twoje zdanie jest tak samo ważne jak ich, jeśli nie przyjmują do siebie tego, że Ci sie nie podoba i nie chcą słyszeć o zmianach powiedz im żeby spierdalali i zakaż używania tego co sobie nagrali. W takim wypadku po prostu szkoda Twojego czasu na nich.

Fajny pomysł podsunął gdzies kiedys Zakwas- przy tego typu sytuacjach (co glosniej co ciszej, co zmianic) kazdy moze sie wypowiadac, ale na temat instrumentu innego niż swój. Kroją mi się jakieś nagrania (które zakoncza sie pewnie kolo czerwca znajac zycie) i na pewno to zastosuje.

Co do całości zgadzam się z grozą i volcikiem.
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Muzyka bardziej mi się podoba niż brzmienie, ale to paradoksalnie dobrze Smile
Odpowiedz
Bolem: Zdziwiłbyś się Wink

Dex: Spróbuj dla eksperymentu puścić to ludziom/znajomym którzy NIE GRAJĄ na niczym, niech się też wypowiedzą.
Odpowiedz
(12-11-2013, 12:49 PM)Bolem napisał(a): Fajny pomysł podsunął gdzies kiedys Zakwas- przy tego typu sytuacjach (co glosniej co ciszej, co zmianic) kazdy moze sie wypowiadac, ale na temat instrumentu innego niż swój. Kroją mi się jakieś nagrania (które zakoncza sie pewnie kolo czerwca znajac zycie) i na pewno to zastosuje.

No i słusznie, bo wtedy zaczyna się słuchać swojego zespołu, a nie siebie w zespole. Wink
Odpowiedz
(12-11-2013, 02:54 PM)paluch1986 napisał(a): Dex: Spróbuj dla eksperymentu puścić to ludziom/znajomym którzy NIE GRAJĄ na niczym, niech się też wypowiedzą.

Powiedzą, że jest fajnie. Bo jest. Smile
Odpowiedz
Bas był nagrywany w linię. Nad brzmieniem nikt ze mną nie dyskutował, ślady miały być puszczone przez svt 3 pro ale realizator miał to w dupie i nie reampowaliśmy. Na pewno był równany bo realizator stwierdził, że wszystko musi być w punkt i wszystko wyrównał do siatki bo "taka muza". Możliwe, że moja wina bo nie "dopilnowałem" ale za coś w końcu koleś kasę bierze.

Jakimś super basistą nie jestem etc. ale jak grałem z Kontagion to nagrywaliśmy u tego samego gościa a mixy były w Świeciu w IX Studio.

Moje sugestie idą jak krew w piach. Co rusz gadki takie jak "a moze zamiast przytaczac cudze opinie, wypowiesz w koncu swoja na ten temat? bo ciagle slysze o kumplach, ktorzy mowia Tobie, jak to powinno brzmiec, przy czym sam od siebie nic nie powiedziales" i np. "Problem w tym, że dex musi wesprzeć się opinią "fachofcuf", a jak pamiętam, nie mieliśmy NIKOMU jej nie udostępniać ( jebać zasady, to że dam coś komu odsłuchać, nie znaczy, że mu to udostępniam). Faktycznie, nic nie dokładasz obecnie do płyty, oprócz opinii niedokończonego materiału, z których można wywnioskować jedną teorię: Garażowe brzmienie z chujowym wokalistą, który śpiewa niezrozumiale po angolu, a w dodatku w tym, kurwa, brzmieniu nie ma basu. AA i solówki techniczne bez filingu. No tak. Gdzie tu jest logika? Przestań narzekać i miej w uwadze to, że takie zachowanie irytuje."

W mojej opinii opinie ludzi, którzy grają koncerty, zajmują się produkcją etc. są niezbędne na tym etapie. Jestem ciekaw jak będzie niby brzmiał "skończony" materiał.

Finansowo niestety nie dałem rady dołożyć się do nagrywania płyty - więc można mieć mnie gdzieś.

Dzięki Panowie za opinie. Jutro mam próbę, druknę sugestię i zobaczymy co dalej.

Jestem rozgoryczony i wkurwiony dlatego sorry za składnię i może nazbyt chaotyczny opis.

Bębniarz ma 19 lat.

Odpowiedz
Ja bym podziękował takiemu składowi. Wink
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
Za takie teksty i taki 'szacunek' to juz bym dawno sobie darowal.
Odpowiedz
Po cichu szukaj czegoś innego i podziękuj panom za współpracę.
Odpowiedz
Dex to forum basowe, tu nikt z ciebie mężczyzny nie zrobi Big Grin nie bądź pizda i im powiedz prosto jak sprawa wygląda. A jak nie to po co z nimi siedzisz? Masochizm? Asceza? Pokuta?
Odpowiedz
(12-11-2013, 04:26 PM)MrPapaBear napisał(a): Dex to forum basowe, tu nikt z ciebie mężczyzny nie zrobi Big Grin nie bądź pizda i im powiedz prosto jak sprawa wygląda. A jak nie to po co z nimi siedzisz? Masochizm? Asceza? Pokuta?

Dobrze było do czasu Smile Może nie masochizm itd ale nie jestem tak dobry by móc sobie pozwolić tak ot odejść. Dobrym pomysłem jest to co Jarek zaproponował. Pożyjemy zobaczymy co jutrzejsza próba przyniesie.
Odpowiedz
(12-11-2013, 04:02 PM)Dex napisał(a): Bas był nagrywany...

Trololo Big Grin

Istnieją opowieści o takich, co potrafią gruzić jazzem zapiętym w linię ale to temat na dwie butelki na Zakwasowie albo Alfikowie mrgreen

Masz nauczkę aby pilnować swojej partii od początku. "Przy masterze się ogarnie" albo "tu się zapnie wtyczkę" to średnia droga. Swoją drogą, niedrogo wyszła cię ta nauczka.

Jakkolwiek, nie tu leży problem

Najokrutniejszy LOL jest z udostępnieniem materiału. Jeżeli jest to półprodukt, to po jakiego penisa wisi na FB i YT?

Jeżeli reszcie się to podoba (a podoba się bo udostępniają to) to istnieje opcja, iż temat jest zamknięty. W Emmure też basu nie słychać w przeciętnych warunkach gospodarstwa domowego, a Incarnated gra całkowicie bez basumrgreen

"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
(12-11-2013, 12:40 PM)groza napisał(a): Jest taki fajny dowcipny filmik pt "jak pisać riffy metalowe" - wpisuje się idealnie.

Można link prosić? mrgreen

Swoją drogą... Dex, masz wyizolowane tracki basu? Chciałbym usłyszeć co tam w ogóle grasz.
Ogólnie to takie "domowe" trochę to nagranie. Mało przestrzeni i pierdolnięcia, takie suche strasznie i płaskie (ale to już mówiłem w sumie), to moje główne zarzuty.
Odpowiedz
No to szukaj, ja nie znalazłem, mam tylko sąsiada perkusistę Big Grin
Odpowiedz
(12-11-2013, 04:46 PM)Dragonaut napisał(a):
(12-11-2013, 12:40 PM)groza napisał(a): Jest taki fajny dowcipny filmik pt "jak pisać riffy metalowe" - wpisuje się idealnie.

Można link prosić? mrgreen

Swoją drogą... Dex, masz wyizolowane tracki basu? Chciałbym usłyszeć co tam w ogóle grasz.
Ogólnie to takie "domowe" trochę to nagranie. Mało przestrzeni i pierdolnięcia, takie suche strasznie i płaskie (ale to już mówiłem w sumie), to moje główne zarzuty.

Nie nie mam. W ogóle mnie olali jeżeli chodzi o kwestię mojego brzmienia, brzmienia kapeli itd
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości