Stowarzyszenie kartonu, czyli Hartke B-HOOD
Zawad nagrał przez niego basy na ostatnią płytę Testora, brzmiało jak dla mnie świetnie Smile
Odpowiedz
(12-23-2013, 12:08 AM)Dragonaut napisał(a): Tak, miałem kiedyś i polecam. Drive raczej MOCNO taki sobie, ale ogólnie jako podbarwiacz- bardzo sympatyczna sprawa. No i pancerny.

Tak jak piszesz, przy czym ja się nie zgodzę, że drive taki sobie. Moim zdaniem, jest całkiem niezły sam w sobie. Emotka_2755
Odpowiedz
(12-23-2013, 12:30 PM)OMSON napisał(a):
(12-23-2013, 12:08 AM)Dragonaut napisał(a): Tak, miałem kiedyś i polecam. Drive raczej MOCNO taki sobie, ale ogólnie jako podbarwiacz- bardzo sympatyczna sprawa. No i pancerny.

Tak jak piszesz, przy czym ja się nie zgodzę, że drive taki sobie. Moim zdaniem, jest całkiem niezły sam w sobie. Emotka_2755

Muff miał lepszy, Sansy które ogrywałem też lepszy, o marshallu Mateusza to już nie wspomnę mrgreen Emotka_2755

Ja mam teraz zooma b3 i fajnie mi drajwuje, emuluje pierdoły, ma diboxa itp. Jest sympatycznie, ale faktycznie- budżetowe i dobre rozwiązanie to ten hartke.
Odpowiedz
Wg mnie sprawdza się zarówno jako treble/bass enhancer, ale też jako drive całkiem nieźle naśladujący saturację z lampy (można elegancko połączyć to dodatkowo z jakimś zewnętrznym drivem, dla uzyskania alternatywnego ziarna) i jako splitter sygnału (z opcją pre/post na jednym torze):

Zły drive (ok 2:12)? Wink
Odpowiedz
Zadam koledze OMSONowi podstawowe pytanie- miał to na próbie, bawił się?
Bo ja tak, jak miałem tylko Mayę i paczkę TE bez gwizdka, to pięknie ratował mi ten preamp sytuację z górą.
Zaś ten drive był bardzo nieznośny imo, mi się do niczego nie przydał. Miał stosunkowo wąskie pasmo i gitarowy charakter i niedajboziu dodać jakiś instrument, a zaraz ginął w całości.
Sam się przez chwilę zastanawiałem czy by sobie takiego Hartkiego nie sprawić, ale w końcu zmieniłem wiosło i paczkę i już nie trzeba było.
Poza tym nie lubię mieć w torze sygnałowym rzeczy które są ciągle "on" (gdyby były w racku- ok).
Jako preamp to fajnie służy za śmieszne pieniądze. Ale nie ma co się doszukiwać miodu w dupie i kręcić jeszcze z tego rewolucyjnych drajwów, autokaczki, lampowego kompresora i ki huk wie jeszcze czego Emotka_2755
Odpowiedz

Nagrania kolegi Zawada (który przestał się udzielać na forum), z tego co pisał to przez ten preamp Hartke. Jak odkopię po świętach rozmowę na temat tych nagrań, to wstawię dokładniejsze info Wink Te próbki yt - jakoś mnie nie przekonują osobiście, nagrania Testora za to owszem. Przy czym ja szukam wg. mocniejszej artykulacji i nawalania prym Wink
Odpowiedz
(12-24-2013, 07:36 AM)Maciejeq napisał(a): Zadam koledze OMSONowi podstawowe pytanie- miał to na próbie, bawił się?

Odpowiem koledze Maciejeqowi zasadniczo - znam go z próbek na YouTubie... Zadowolony? Wink

http://basscity.eu/thread-1168-post-3746...#pid374697

Emotka_2755
Odpowiedz
Cieszę się że z takich próbek Emotka_2755 Wink
Odpowiedz
(12-22-2013, 11:52 PM)OMSON napisał(a): Hartke Bass Attack ładniej smaży wpięty równolegle w pętlę SansAmpa PSA-1, niż basowy Tech21 XXL (w którym boli brak blendu)... Dzisiaj zagrałem tak próbę i wypadło bardzo selektywnie w całości. Preamp Hartke dodał ładnego ziarenka do brzmienia, uzupełnił całość Smile

Polecam, bo zbudowany jak czołg, ma wbudowany dibox (jakby ktoś potrzebował) i kosztuje śmieszną kaskę czasem na rynku wtórnym! Smile

Dokupiłem Chaos Blendera do Tech 21 XXL. Wszystko inne może sp***ć. mrgreen
Powinny przychodzić w zestawach. Big Grin
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(12-24-2013, 11:44 AM)Maciejeq napisał(a): Cieszę się że z takich próbek Emotka_2755 Wink

Miałem też taką sytuację w pewnym momencie, ze w Cauter nie posiadałem sprzętu basowego, a próby trzeba było jakoś grać. Big Grin Wokalista przyniósł tego Hartke Bass Attack VXL z domu i podpiąłem się, do jego zestawu wokalnego na jeden kanał ADS LX1400 i całkiem przyzwoicie to grało z przesterem. Na tyle przyzwoicie, że kolega basista z innej kapeli, który wpadł do nas na chwilę, zainteresował się, co to za kostka (a sam gra m.in. na zestawie CL+lodówa). Nie sądzę, żeby w ogóle zwracał uwagę na brzmienie, jakby to była taka kupa jak piszesz... Wink Ja sam, po ostatniej próbie z Seth stwierdziłem, że muszę go mieć, jako kropkę nad "i" do brzmienia, które tam uzyskuję z PSA-1 (dodał fajnego ziarenka i selektywności do całokształtu brzmienia kapeli) Emotka_2755

BTW - podpinam go wychodząc z 'Send' w PSA-1 do 'Input' VXL. Natomiast powracam z dwóch wyjść VXL-a tj. 'Line Out' (effected) i 'Parallel Out' (uneffected) do podwójnego 'Return' w PSA-1, gdzie jest opcja Mix 50/50, co wykorzystuję! Smile Dzięki temu VXL domiksowany jest równolegle do brzmienia z Sansampa (a jak działa pętla równoległa, to sam już wiesz) Wink
(12-24-2013, 12:02 PM)Doman napisał(a): Dokupiłem Chaos Blendera do Tech 21 XXL. Wszystko inne może sp***ć. mrgreen
Powinny przychodzić w zestawach. Big Grin

A żebyś wiedział Emotka_2755
Odpowiedz
Dobra, już raz to było w innym temacie, ale mimo wszystko wrzucam też tutaj moją mieszankę wybuchową i proszę o numerek.

[Obrazek: IMG_2472small.jpg]

PS Niestety nie miałem od kogo pożyczyć Ibaneza BTB do zdjęcia. mrgreen
Odpowiedz
Czy ktoś z posiadaczy HA3500 może sprawdzić czy działa podpięcie się prosto w Return pętli? Sama pętla efektów działa, ale nie działa wpięcie z dodatkowego preampa prosto w Return (wtykałem też jacka w input wtedy - nie pomagało nic). Będę wdzięczny za info Emotka_2755
Odpowiedz
A ja poproszę o numerek - kupiłem sobie własnego Hartke Bass Attack VXL Smile
Odpowiedz
Zawad ma furę umijętności, nie bez powodu nagrywał NBNF2, więc jego brzmienie powinno być właściwe czy nagrywałby na BTB czy na Spectorze.

VOLCIK: Ja zawsze lubilem ustawienie Preamp A powyzej 12 h a B ponizej, z lampy fajniej (dynamiczniej zdecydowanie) sie membrany w xl 4x10 odzywaly. Ciekawe jak to jest w Twojej 2 glosnikowej konstrukcji MB.
Odpowiedz
Yarzenioova, powiem tak - dużo zależy od tego na którym basie i do grania jakich klimatów. Poza tym tutaj gałki na preampie są ustawione na okolice 5 (w skali od 1-10) do grania w domu bo przy odkręceniu master volume na okolice 0,7 już jest za głośno (więc korekty głośności robię preampem). Big Grin Poza tym wszystkie ustawienia gałkologii na tym zdjęciu to są eksperymenty - nie znam się na tym, a tym bardziej, że paczka stoi w pomieszczeniu o słabej akustyce i biorąc pod uwagę fakt, że gram solo to sobie eksperymentuje. Kiedyś (niedawno) padł pomysł, żeby ktoś znający się na rzeczy (a co najmniej kilka osób na tym forum ma o tym pojęcie) napisał co nieco o gałkologii właśnie i ustawieniach szczególnie EQ.
W normalnych warunkach nie widzę przeszkód do rozkręcania preampu do 7-8. Wink
Właśnie zobaczyłem, że jesteś z Wrocławia - ja też tutaj mieszkam, tylko nagłośnienia nie mam przy sobie (nie mam warunków do trzymania go tutaj ani do grania na nim). Jak coś się zmieni w tej kwestii to dam Ci znać - będzie okazja, żebyś posłuchał, ograł. Smile
A co do XL (co prawda słyszałem 4.5XL a nie 410XL) to mi się podobało jak to gra i w sumie tylko jej gabaryt mnie przerażał. Z resztą była też jedna paczka 2x12 Hartke z tej serii i też to bardzo fajnie grało, ale było tylko w wersji na 4Ohmy, a docelowo mierzyłem w 2 paczki więc to odpadło w przedbiegach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości