Nasze nagrania
I ostatni Smile

https://soundcloud.com/killingsilence/way-back-home
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Fajnie bas chodzi, bardzo zgrabny numer, zaraz ci znajdę numer comy z mega podobnym początkiemWink Brzmi spoko jak na demo, choć coś dziwnego z garami się dzieje tu i tam - werbel ma strasznie nierówną barwę między niektórymi uderzeniami i blachy są wąziutkie i syczące.

Macie znakomitego wokalistę. Wydaje mi się, że nie ma zbyt dużego doświadczenia bo ewidentnie nie panuje nad tym co ma - jedna fraza super, druga wyraźnie słabiej itp itd.

Ale jak trafia z frazą/interpretacją/nutkami to trafia rewelacyjnie - od paru lat tak fajnego wokalu męskiego w polen nie słyszałem. Trochę przegina z tymi grunegowymi manierami, ale umie i bez tego, to akurat by dobry realizator mający do b. czynienia z czymś innym niż metal by przypilnował. Ma fajną jakąś naleciałość, coś jakby type o negative trochę - ciekawe połączenie z takimi melodiami i tym grandżowo-popwym stylem.

Musisz go często napierdalać po łbie by pracował, ćwiczył i nie pił za dużoSmile
Odpowiedz
Będę!! Big Grin Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(01-08-2014, 07:14 PM)abc123 napisał(a):
(01-08-2014, 12:52 AM)herp napisał(a):
(01-07-2014, 10:31 PM)herp napisał(a): Sooon...

[Obrazek: 1497644_10151948747728271_1216014232_n.jpg]

28 II

Herpu co to jest?? z tych napisów kojarze tylko Kidkanevil - a przy kazdym jego nowym bicie jestem zawsze od razu spocony z wrazenia!

udzielałem się na ep intension mojego przyjaciela, grałem na rhodesie na jednym z tracków. Downtempo/ambient blisko mroczniejszych brzmien vel opeth czy steven wilson/porcupine tree. Pseudo kolegi to 'Uku'.
Wydaje nas eklektik records of course
Odpowiedz
(01-08-2014, 09:50 PM)herp napisał(a):

28 II

Herpu co to jest?? z tych napisów kojarze tylko Kidkanevil - a przy kazdym jego nowym bicie jestem zawsze od razu spocony z wrazenia!

udzielałem się na ep intension mojego przyjaciela, grałem na rhodesie na jednym z tracków. Downtempo/ambient blisko mroczniejszych brzmien vel opeth czy steven wilson/porcupine tree. Pseudo kolegi to 'Uku'.

jezeli nagrywales na epke przy ktorej maczal palce kidkanevil to jestes moim nowym forumowym idolem.
Odpowiedz
(01-08-2014, 10:04 PM)abc123 napisał(a):
(01-08-2014, 09:50 PM)herp napisał(a):

28 II

jezeli nagrywales na epke przy ktorej maczal palce kidkanevil to jestes moim nowym forumowym idolem.

daj spokój stary, bo się zaczerwieniłeem od tych komplementów Smile

gdyby tylko dupy tak na takie faktyy reagowaly Smile
Odpowiedz
Podrzucisz to co pyknales na tej EP jak wyjdzie?
Odpowiedz
Sure.
Odpowiedz
(01-08-2014, 09:18 PM)groza napisał(a): Fajnie bas chodzi, bardzo zgrabny numer, zaraz ci znajdę numer comy z mega podobnym początkiemWink Brzmi spoko jak na demo, choć coś dziwnego z garami się dzieje tu i tam - werbel ma strasznie nierówną barwę między niektórymi uderzeniami i blachy są wąziutkie i syczące.

Macie znakomitego wokalistę. Wydaje mi się, że nie ma zbyt dużego doświadczenia bo ewidentnie nie panuje nad tym co ma - jedna fraza super, druga wyraźnie słabiej itp itd.

Ale jak trafia z frazą/interpretacją/nutkami to trafia rewelacyjnie - od paru lat tak fajnego wokalu męskiego w polen nie słyszałem. Trochę przegina z tymi grunegowymi manierami, ale umie i bez tego, to akurat by dobry realizator mający do b. czynienia z czymś innym niż metal by przypilnował. Ma fajną jakąś naleciałość, coś jakby type o negative trochę - ciekawe połączenie z takimi melodiami i tym grandżowo-popwym stylem.

Musisz go często napierdalać po łbie by pracował, ćwiczył i nie pił za dużoSmile
Michał Ty już wszędzie słyszysz Type O Big Grin
Faktycznie fajnie to wszystko brzmi, chociaż ja aktualnie jakoś nie lubię TEGO wysokiego środka, który tu mocno stukodzwoni w basie.
O reszcie brzmienia się nie wypowiadam, bo się kompletnie nie znam, ale słucha się tego dobrze całkiem. I też przyznam, że wokalista ma potencjał i mnie bardziej w niektórych wokalizach LaBrie przypomina np., tyle że wasz człowiek ma niższą barwę i jest to fajne dzięki temu.
Fajny kawałek ostatecznie i wstęp faktycznie bardzo przypomina któryś kawałek Comy.
Odpowiedz
(01-09-2014, 08:13 AM)yarzenioova napisał(a):
(01-08-2014, 09:18 PM)groza napisał(a): Fajnie bas chodzi, bardzo zgrabny numer, zaraz ci znajdę numer comy z mega podobnym początkiemWink Brzmi spoko jak na demo, choć coś dziwnego z garami się dzieje tu i tam - werbel ma strasznie nierówną barwę między niektórymi uderzeniami i blachy są wąziutkie i syczące.

Michał Ty już wszędzie słyszysz Type O Big Grin
Faktycznie fajnie to wszystko brzmi, chociaż ja aktualnie jakoś nie lubię TEGO wysokiego środka, który tu mocno stukodzwoni w basie.
O reszcie brzmienia się nie wypowiadam, bo się kompletnie nie znam, ale słucha się tego dobrze całkiem. I też przyznam, że wokalista ma potencjał i mnie bardziej w niektórych wokalizach LaBrie przypomina np., tyle że wasz człowiek ma niższą barwę i jest to fajne dzięki temu.
Fajny kawałek ostatecznie i wstęp faktycznie bardzo przypomina któryś kawałek Comy.
Cebula, lez i krokodyl chyba

Mnie brakuje, ze nie po polsku. Ciezko bedzie sie przebic z tym w Polsce, a nie macie pewno srodkow by uderzyc na zachod... Niemniej granie fajnie i takie jak ma byc! Gratuluje
Odpowiedz
Ze śpiewaniem po polsku nie ma opcji ze względu na pochodzenie wokalisty Smile

Przebić się byłoby fajnie, na pewno będziemy dążyli w tym kierunku. Przede wszystkim jednak po prostu lubimy razem grać, tworzyć i występować Smile <jakkolwiek trywialnie to nie brzmi Wink>

Odpowiedz
(01-09-2014, 11:19 AM)Pecu napisał(a): Ze śpiewaniem po polsku nie ma opcji ze względu na pochodzenie wokalisty Smile

Przebić się byłoby fajnie, na pewno będziemy dążyli w tym kierunku. Przede wszystkim jednak po prostu lubimy razem grać, tworzyć i występować Smile <jakkolwiek trywialnie to nie brzmi Wink>

Faktycznie zapomnialem...
Dla mnie w graniu najwazniejsza jest radosc i kreatywnosc, ktora z tego plynie. Domyslam sie, ze tez tak u Was jest. Fuck the system, robic to co sie kocha Smile
Odpowiedz
hehe, tak jest Emotka_2755

Ale gdzie wy słyszycie tę Comę to ja za chuja nie mam pojęcia Tongue

Odpowiedz
W tym kawałku Way back home.
Mam nadzieję, że pomogłem mrgreen
Odpowiedz
ten wasz wokalista to przecież spory as w rękawie, niezła karta przetargowa. odwiedzicie jakiegoś x factora, Amerykanin powie coś nieporadnie po polsku, jury się pozachwyca że obcokrajowiec, laseczkom pójdzie kisielek po nogach... a potem to już tylko Top Trendy, Sylwestry i inne takie mrgreen go for it! Big Grin
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 39 gości