Liczba postów: 8284
Liczba wątków: 21
Reputacja:
2
https://soundcloud.com/jkbstaniszewski/chicken
przyznaję bez bicia, że lekcji z Jaco nie odrobiłem, zagrane na czuja
obrazki się zesrały.
Liczba postów: 4772
Liczba wątków: 13
Reputacja:
2
(01-28-2014, 03:43 PM)Stanislav. napisał(a): https://soundcloud.com/jkbstaniszewski/chicken
Jako, ze omawianie cudzych dokonan jest fopa, czy tam pase to przyznam, ze Stas fajnie zagrales. Slysze w tym nagraniu potencjal (bo generalnie gra i sie zgadza), moze gdybys przysiadl troche dluzej to byloby na piatke. W kazdym bardz razie gdybys zagral tak na jammie to do konca wieczora panie by stawialy Ci drinki z palemka - wooow w koncu ktos kto nie przyszedl zagrac swoich numerow z kanciapy
No nic, wymiatacze powiedza, ze im to nie siedzi, ze Jaco gral lepiej (bo przeciez gral), zawsze beda wymowki. Staszku salute!
Liczba postów: 5527
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
(01-28-2014, 03:43 PM)Stanislav. napisał(a): https://soundcloud.com/jkbstaniszewski/chicken
Bardzo mi się podoba. Fajny sound, bez napinki, otarłeś się o wersję Jaco, ale bardzo delikatnie, poza tym wszystko fajnie siedzi, zgadza się. Brawo!
Reputacja:
2
dzięki panowie, jest motywacja do dalszych challange'y, no i podstawowa sprawa - wreszcie mam interefejs
obrazki się zesrały.
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 34
Reputacja:
52
od 2 tygodni mam sajgon po kilkanaście godziń dziennie w studio. Teraz siedze do końca tygodnia w Lubrzy w Recpublice potem po powrocie też walka s studio. To jeden z moich ulubionych numerów. Nie dam rady teraz nagrać Obiecuje, że jak nauczę się już całej wersji Jaco na pamięć (10 kartek nutek - w tej chwili gram dowolne 3 kartki w 105 ale jeszcze po całości w 110 mi nie odpala tak jak bym chciał) to nagram poza challengem. To oczywiście oddtwórcze potraktowanie sprawy, ale uważam, że Jaco zrobił to najlepiej i nauczenie się jego wersji da więcej niż "wyimprowizowanie" swojej.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
Reputacja:
2
(01-28-2014, 10:38 PM)Alfik napisał(a): To oczywiście oddtwórcze potraktowanie sprawy, ale uważam, że Jaco zrobił to najlepiej i nauczenie się jego wersji da więcej niż "wyimprowizowanie" swojej.
prawdopodobnie Jaco zrobił to najlepiej, ale faktycznie - 'improwizowałem' dla ułatwienia
obrazki się zesrały.
Reputacja:
2
(01-28-2014, 10:41 PM)Stanislav. napisał(a): (01-28-2014, 10:38 PM)Alfik napisał(a): To oczywiście oddtwórcze potraktowanie sprawy, ale uważam, że Jaco zrobił to najlepiej i nauczenie się jego wersji da więcej niż "wyimprowizowanie" swojej.
prawdopodobnie Jaco zrobił to najlepiej, ale faktycznie - 'improwizowałem' dla ułatwienia
No i chyba o to właśnie tutaj chodzi, a nie o to, żeby odtworzyć kogoś co do nutki...
Liczba postów: 12181
Liczba wątków: 43
Reputacja:
5
Nie no, każdy traktuje "challenge" na swój sposób.
Ja np improwizuję sobie do tego na fretlessie. Kalecze niemiłosiernie.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
Liczba postów: 16400
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
O. Fajne Stanislav. Właśnie odsłuchałem.
Gram na nerwach.
Reputacja:
2
(01-28-2014, 11:00 PM)Doman napisał(a): Nie no, każdy traktuje "challenge" na swój sposób.
Ja np improwizuję sobie do tego na fretlessie. Kalecze niemiłosiernie.
Ależ jak najbardziej. Nie zamierzałem nikogo urazić, ani nikomu niczego wytykać Tak tylko napisałem, bo takie było moje odczucie, kiedy pierwszy czelencz się pojawił.
Liczba postów: 159
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Czy te challengowe wątki są zamykane w następnym miesiącu?
Zacząłem dziś ćwiczyć tego kurczaka i może uda się conieco nagrać, ale na pewno nie w styczniu.
Nie są. Do 15.02 jest czas
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
02-01-2014, 12:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014, 12:35 PM przez zakwas.)
Dobra, starałem się nawpychać jak najwięcej niestandardowych wstawek, czasem zaskakiwałem sam siebie co słychać.
http://soundcloud.com/zakwasny/bekingtra...tycze-2014
Cort B4 na dwuletnich strunach w Jammana (dlatego mono, wybaczcie), mam wrażenie, że bas jest opóźniony minimalnie względem ścieżki - jakbym chciał tak z lekkim tyłem zagrać to chyba bym nie potrafił.
P.S.: Ostatni dźwięk i tak najlepszy!
O kurwa, zakwas Szacun!
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
02-01-2014, 12:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014, 12:58 PM przez zakwas.)
E, jak tak teraz przesłuchałem resztę (wcześniej tylko Pawła nagrania obadałem), to jako jedyny się nie pierdoliłem i zagrałem ten kawałek po rockowemu.
Anyway - chciałbym żeby mi się chciało przygotowywać do tych backingtracków a nie jechać na pałę co do głowy wpadnie. Bardzo mi się spodobały wersje Yarzeniovy, ale on siedzi w takim graniu więc się nie liczy do klasyfikacji (Wower też nie).
Super, bo niestandardowo PHANTOM, dla mnie numer jeden po Pawle!
EDIT: O, jeszcze Stasiu - fajnie, nie słyszałem Cię grającego takie rzeczy.
|