Liczba postów: 4106
Liczba wątków: 8
Reputacja:
3
Rainbow Bass Carla Thompsona to unikalna, lutnicza produkcja i sądzę, że ogrywała go tylko garstka ludzi. Powstało trochę kopii, ale chyba tylko w/w przystaje do oryginału soundem.
Liczba postów: 4772
Liczba wątków: 13
Reputacja:
2
Jakos w swoim nexusie bezprogu nie dostrzegam niedoskonalosci EMG, moze po prostu to kwestia zdjetej plytki...
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Ja tam nie lubie EMG, podobnie bartolini MK-1. Dla mnie w takim basie gra elektrownia a nie drewno i osprzęt. No ale ktoś może powiedzieć to samo o wzmaku ampega no nie?
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
Mroku to dlaczego każdy z tych basów grał inaczej?
W patriocie zmieniłem EMG na nordy i poza wyraźną różnicą między ceramicznym nadbiegunnikiem sztabkowym a zwykłymi singlami alnico barwa instrumentu jest relatywnie podobna - teraz gra lepiej, ale słychać, ze to ten sam bas jest.
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Każdy grał chujowo więc ciężko powiedzieć hehe. Nie miałem jeszcze okazji grać na basie z EMG, który by mi się podobał.
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 4
Reputacja:
6
też nie przepadam za EMG, nie lubię też np SD Quarterpoundów, ale mówienie że każdy bas zagada z nimi tak samo to bzdura zaprzeczająca prawom fizyki. Weź dwa basy które grają diametralnie inaczej, oba z pickupami Fender Original 62, zmień je w obydwu na EMG i dalej będą brzmieć zupełnie inaczej od siebie, choć również inaczej niż wcześniej.
Jeśli kupię od thomanna paździerz Harley Benton z MDF-u za 80 funtów i wstawię do niego EMG to zabrzmi jak ten zielony tutaj?
albo jak któryś z basów Bobby'ego Vegi czy Franken-Charvel Lee Sklara?