[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Super oferta na spectora
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anze...nt=app_ios
Odpowiedz
podpowiedzcie Ludzie coś w temacie preampów:
1. EBS MicroBas II
2. TC Spectradrive
3. Gallien Krueger Plex

wiem dobrze czym się różnią, co mają a czego nie, ale nie mogę się zdecydować, każdy z nich ma w sobie coś co mnie pociąga
proszę nie pisać o innych markach i modelach bo mnie nie interesują
Odpowiedz
Tak się złożyło przypadkowo, że mam dwie sztuki Microbass II , sprawdza się jako preamp i dibox, wzmacniacz słuchawkowy itp. Można sporo ukręcić, współpracuje z dwoma instrumentami, zabieram ze sobą jako backup w przypadku awarii wzmacniacza.
Chętnie pozbędę się jednego.
Co chcesz konkretnie wiedzieć?
Odpowiedz
(02-04-2021, 08:43 PM)abstraktus napisał(a): podpowiedzcie Ludzie coś w temacie preampów:
1. EBS MicroBas II
2. TC Spectradrive
3. Gallien Krueger Plex

wiem dobrze czym się różnią, co mają a czego nie, ale nie mogę się zdecydować, każdy z nich ma w sobie coś co mnie pociąga
proszę nie pisać o innych markach i modelach bo mnie nie interesują

Mam plexa od jakiegoś czasu i jest całkiem spoko, nie miałem porównania z innymi. 
Dla mnie trochę za dużo pstrykania, ale ja prosty człowiek jestem Wink
Preamp sam w sobie ma bardzo duże możliwości kreowania brzmienia, nawiązuje filtrami do headów wypuszczonych przez GK.
Tuner radzi sobie szybko, nawet ze struną H. 
Kompresor jest dla mnie odrobinę nieintuicyjny, ale po paru próbach udało mi się ustawić go tak, że nie narzuca swojego brzmienia.
Nie udało mi się jeszcze na nim ukręcić użytecznego drive, ale szczerze powiedziawszy to za długo na to nie poświęciłem czasu Wink
Jako, że leży cały czas w pedalboardzie to nie sprawdzałem go jako karty zewnętrznej, czy zestawu do ćwiczeń tak że w tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć.
Możliwe, że za jakiś czas będę się go pozbywać i wrócę do zestawu preamp + kompresor + tuner w osobnych kostkach, ale to raczej dla sportu będzie zmiana mrgreen

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Cześć, ktoś doradzi zasilacz do podłogi?
Zbiór zabawek:
Servo Taurus 9-15v 40mA
Two Notes Le Bass 12V 500mA
Darkglas b3k 9v 20mA
Ehx bass Microsynth 9v 55mA
Xotic bass RC 9-18v 6mA
MXR bass chorus deluxe 9v 30mA
MXR bass octave Dlx 9v 14mA
MXR carbon copy 9v 26mA
G-Lab WooWee 9v 10mA

Z racji tego, iż Le Bass potrzebuje 12V /500mA zwróciłem uwagę na poniższe dwa ustrojstwa

Pod uwagę biorę Palmer PWT 12 MK 2 oraz Falken 1 Mega Power Bank
https://www.palmer-germany.com/pl/produk...wt-12-mk-2
https://e-strada-ex.pl/zasilacz-do-efekt...-2853.html

I tutaj Palmer ma fajną opcję z regulacją napięcia na 4-ech gniazdach (6-18v) , natomiast ten Falken
może pracować jako powerbank co też może być przydatne i wygodne.

Teoretycznie obydwa powinny obsłużyć całą podłogę,
problem mam tylko taki, że org. zasilacz do LeBassa ma 12v/1000mA i nie wiem czy wystarczy faktycznie 500 mA ,tak jak jest wbite na urządzeniu.

Może ktoś ma w/w ustrojstwa i może się wypowiedzieć?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz
Mam podobny zestaw kostek i tez LeBassa i smiga mi to na:
https://www.thomann.de/pl/trex_fuel_tank.htm
Odpowiedz
Ja osobiście używam polskiej produkcji: Yankee
Na Twoje potrzeby można wziąć ten z większą ilością wyjść - M1, na pewno da radę
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
Dzięki za podpowiedź, myślałem też o T-rexie i Yankee

a z tym Falkenem ktoś się może spotkał?
dosyć kusząca jest opcja mocnego powerbanka czyli brak dodatkowego kabla do zasilania podczas koncertu na scenie ,
(pracuje również na zasilaczu)
ludzie piszą po thomanach ,że przy dużym obciążeniu do 4h godzin trzyma (bateria 12800mAh)
jak się nie używa wszystkiego na raz to i dłużej, myślałem ,że to jakiś chiński tani wynalazek ale firma jest z Bochum
co dla mnie jest istotne to ma 12v @1000mA jak oryginalny zasilacz od LeBassa,
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz
Ja mam mniejszego palmera i jestem bardzo zadowolony, póki co od bodajże dwóch lat sprawdza się bezproblemowo.

Emotka_2755
Odpowiedz
Panowie, pytanie. Może ktoś robił zakupy w swiatgitar.com ?
Możecie coś powiedzieć o tym sklepie?
Na pewno nie było czegoś takiego.

www.facebook.com/aterrapl
www.aterra.pl
Odpowiedz
Rejestrator audio na próby, korzystał ktoś z Tascam DR-05X ?
Może coś innego w budżecie ok. 400 zł?
Mogę nagrywać bezpośrednio z wyjścia miksera, dlatego chodzi mi o taki z wejściem.

Emotka_2755
Odpowiedz
Pany szukam fuzza tak do 500.. fajnie jakby miał b:assmasterowy charakter. Ogólnie dość precyzyjny i niekoniecznie do lejących się stonerow, już prędzej żeby go popędzić oktawerem. Ktos coś?

A, no i rozmiarowo tak około bossa

Hi5!
Odpowiedz
(04-15-2021, 01:58 PM)HighFive! napisał(a): Pany szukam fuzza tak do 500.. fajnie jakby miał b:assmasterowy charakter. Ogólnie dość precyzyjny i niekoniecznie do lejących się stonerow, już prędzej żeby go popędzić oktawerem. Ktos coś?

A, no i rozmiarowo tak około bossa

[Obrazek: Electro-Harmonix%20Sovtek%20Deluxe%20Big...=230&h=188]
Ja używam takiego. Używany można kupić za mniej niż 500. Jak rozmiar bardzo przeszkadza to jest też mniejsza wersja.
Jakiego octavera używasz?

Odpowiedz
Ja używam fuzza darkglassa. W tej cenie używki
Odpowiedz
Dzieki za odp!

Octaver z Source Audio C4 czyli w sumie kazdy i zaden jednoczesnie ;d

Wlasnie myslalem ze wypadaloby z muffem sie w koncu zapoznac ... niestety ten deluxe jest dla mnie za duzy. Myslalem zeby upolowac EHX albo Wren'n'Cuff (nawet wisi jeden na alledrogo za 650 co pewnie da sie stargowac troche - sygnatura Mastodona czyli szatan ale z tych fajnych... )

Jesli chodzi o fuzz darkglassa to mialem kiedys, uwazam ze brzmi ZAJEBISCIE, ale nie bylem w stanie sie pogodzic z brakiem Gainu. Piekny gated-velcro sound po jednej stronie, ale efekt gate triggerowany glosnoscia ktora trzeba wajchowac na basie Sad((

Sa jeszcze wynalazki forumowego Śledzia i chętnie bym zagłosował portfelem ale z uwagi na ceny chyba tylko na rynku wtórnym

Hi5!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 114 gości