11-13-2011, 09:17 PM
(11-13-2011, 08:58 PM)Alfik napisał(a): Ogólnie polecił bym spróbować wyłączyć ultra lo i dodać +4db półkowo na 40Hz -2dB na 100Hz +6 na 160-220Hz -4dB na 500Hz powinno dać bardzo podobny efekt bez skutków ubocznych.
pozdro
A bo to raz ?
Na początku nawet tego nie tykałem, bo jakoś pusto w środku się robiło, pierwsza myśl - no nie przebiję się bez środka. Były różne kombinacje, stopniowe usuwanie środkowego pasma, czy podbijanie dolnych. Moje paki po prostu lubią się z taką konfiguracją a zabawy brzmieniowe trwały jakieś pół roku, gdzie towarzyszem zabaw był zawsze gitarzysta, realizator dźwięku. Zostawiam włączony ultra lo, bo to brzmi jak trzeba, bass się przebija i nie wkurwiam innych że jestem za głośno.
W studio, czy wysyłając sygnał do realizatora od przodów wysyłam kompletnie inny sygnał - po prostej korekcji bez jakiegokolwiek wycinania czegokolwiek

(11-13-2011, 08:58 PM)groza napisał(a): Kowal za późno na wymówki, forum przemówiło. Nie brzmisz, nie masz prawa brzmieć z takimi ustawieniami, wszystko co robisz jest zniewagą dla rzemiosła.
Oddaj mi basy!)))))
Mroku prosił by wstawić, bo nie umie z telefonu:
http://www.youtube.com/embed/deA2jgfI9lY
Oddam basy, kupię wędki

A co to za filmik z kreskami ?